"See on ikkagi Andrus Ansipi otsustada, mismoodi ja millal ta mingi avalduse teeb. Ma arvan, et ütleb selle lähemal ajal avalikult välja," ütles Kallas Kuku raadio saates "Nädala tegija".

Kallas kinnitas ka valmidust Ansip koheselt Euroopa Komisjoni transpordivoliniku kohale teda ennast asendama. "Olen alati soovitanud Ansipit Euroopa komisjoni, ta võetaks seal hästi vastu".

Kallase sõnul on tal plaanis kohtuda Reformierakonna juhtkonnaga, et selgitada, mida temalt täpselt oodatakse ja samuti tutvustada oma nägemust.

Küsimusele, kes võiks saada peatselt loodavas uues valitsuses Reformierakonna partneriks, Kallas vastust ei andnud. "Tahaksin saada vabaduse kaaluda erinevaid variante. Ükski poliitiline liider pole mulle helistanud ja koostööd pakkunud".

Seda, kas tuleb vangerdusi erakonna sees, on Kallase vara öelda. "Sõltub sellest, millised on koalitsioonipartneri eelistused. Ka praeguste ministrite jätkamine oleks hea variant, sest uute valimisteni on vähe aega. Mõningane stabiilus on ka hea".

Kallas leiab, et Ansip, Ligi ja Parts tegid majanduskriisi aegadel õigeid otsuseid. "Kuigi paljud olid eurole ülemineku vastu, tõi see samm valimisedu ja kindlustunde. Pole ühtegi otsust, mis meeldib kõigile, seetõttu on suur väljakutse ideid, mida õigeks pean, ellu viia".

Lähiajal uue majanduskriisi saabumist Kallas ei usu, kuid ei välista seda samuti. "Mitte keegi ei näinud ette 2008. aasta majanduskriisi. Seda, et USA panga kokkukukkumine toob ülemaailmse kriisi. Kui see aga peaks juhtuma, siis sellele reageerimiseks peab meie majanduspoliitika olema nii paindlik, et suudame võimalikus kriisi reageerida. Hetkel ei tundu mulle kuskilt kriisi tulevat".

Kallase sõnul on oluline Eesti elanike elatustaset tõsta. "Seni, kuni Eestit peetakse läänes vaeseks riigiks, ei võeta meid ka tõsiselt".