“Juhatus otsustas nõustuda Reformierakonna pakkumisega alustada konsultatsioone juba nädalavahetusel,” ütles Mikser sotsiaaldemokraatide teatel.

“Sotsiaaldemokraatide jaoks on prioriteetne laste vaesusega võitlemine ja me peame ülioluliseks universaalsete lastetoetuste tuntavat tõstmist. Loomulikult mõistame me täiesti ka Reformierakonna soovi panustada praegusel keerulisel ajal rohkem riigi julgeolekusse ja just sel põhjusel tahame konsultatsioonidel kindlasti tõstatada küsimuse, kas üksikisiku tulumaksu langetamine on tänasel päeval vastutustundlik,” ütles SDE esimees Sven Mikser.

SDE juhatus volitas erakonna esimees Sven Mikserit moodustama konsultatsioonide pidamiseks delegatsiooni ning kaasama delegatsiooni erakonna juhatuse liikmeid ja eksperte vastavalt kõneluste teemadele.

“Peame iseenesestmõistetavaks, et koalitsiooniläbirääkimisi peetakse korraga vaid ühe partneriga. Paralleelseid läbirääkimisi, kus Reformierakond üritab teha “vähempakkumisi” korraga mitmele partnerile, ei kavatse me aktsepteerida,” lisas Mikser.

Kui konsultatsioonid Reformierakonnaga jõuavad koalitsiooniläbirääkimisteni, siis otsustab Sotsiaaldemokraatliku Erakonna osalemise valitsuse moodustamisel erakonna volikogu.