"Tänases Ekspressis proovitakse väita, et mina polevat oma jõuluraamatu autor. See on täielik vale. Loomulikult kirjutasin ma selle raamatu, mis aga nüüd on aga IRLi valimiskampaania hammaste vahele sattunud. Merilaide, Lausingute ja nende Keskerakonnast jalga lasknud tartlaste hulgast on varemgi meile püütud skandaale korraldada. Libalugusid tekitatud ja neid üldsusele tõe pähe esitatud," kirjutab Savisaar oma Facebooki lehel.

Savisaare sõnul leiab muinasjuttudes alati sarnaseid elemente. "See teebki muinasjutu muinasjutuks. Muinasjutul on omad seadused ja selles mõttes ei avastanud Ekspressi punt Ameerikat," lisas Tallinna meer.

"Mul jääb vaid lisada, et iga reklaam on reklaam ja ma kirjutan ka edaspidi hea meelega autogramme “Jõuluime” raamatusse. Kuigi kahju küll, jõulud on läbi, ja jõulumuinasjuttude kõrghooaeg jäänud seilja taha. Aga võib olla ma kirjutan järgmisel aastal “Jõuluime” teise osa," kirjutas Savisaar.

Kirjandusprofesor Arne Merilai avaldas tänases Eesti Ekspressis analüüsi tulemusena arvamust, et Savisaare raamat on lugeja tüssamine, kuna raamatut ei kirjutanud ilmselt Tallinna meer ise.