Täna ilmnes, et Reformierakonna Viljandimaa osakonnas võltsiti sisevalimistel hääli enam kui 20 korral. „Esialgu räägivad need numbrid seda, et võltsimine võis olla ainult selles ulatuses nagu öeldud,“ rääkis Toomla Delfile.

„Samas veel nädalapäevad tagasi olid erakonna liidrid veendumusel, et kuskilt mujalt neid võltsimisi juurde ei tule ja on ainult need, mis olid seotud Kristiina Ojulandiga. Nüüd on aga juurde tulnud ka Viljandi- ja Võrumaa võltsingud ning igasugune vaatleja on paratamatult umbusklik, sest jumal teab, mis võib veel välja tulla. On põhjust olla umbusklik,“ lisas ta.

Toomla hinnangul on küsimus praegu selles, et mida teha Reformierakonna juhatuse valimiste tulemustega.

„Nüüd on selgunud, et neid võltsimisi on kokku 70 ringis. Iseenesest see häälte koguhulgast väga suur protsent ei ole, kuid praegu oleks juba igal juhul mõistlik teha uued valimised,“ leidis ta.

„Kui Andrus Ansip umbes kümme päeva tagasi rääkis kahest võltsimisest, siis oleks need uued valimised olnud vajalikud avalikkuse rahustamiseks. Nüüd on juba asi selles, et võib-olla muutuks ka juhatuse koosseis. Võltsimiste hulk on läinud juba selliseks, mis võiks kaasa tuua väikesi muutusi juhatuses, mis ei tähenda, et Reformierakonna staarid peaksid välja jääma,“ ütles Toomla.

„Kui nüüd uued valimised teha, siis nüüd tuleb teine mõõde juurde, sest avalikkuse rahustamine on ta niikuinii. Uus mõõde seisneb selles, et garanteerida juhatuse liikmete legitiimsus, praegu kipub see juba kahtluse alla minema, mitte väga dramaatiliselt, kuid kergelt siiski,“ lisas ta.

Kokku tuvastas Reformierakonna töörühm sisevalimistel 71 rikkumist kolmes maakonnas – Lääne-Virumaal, Võrumaal ja Viljandimaal. Kõik Lääne-Virumaa rikkumistega seotud hääled ja osa ka Võrumaa häältest läksid töörühmale antud selgituste kohaselt eelmisel nädalal erakonnast välja arvatud Kristiina Ojulandile. Seega on manipuleeritud 2,1 protsendi praegusele juhatusele antud häältega. Kokku anti Reformierakonna sisevalimistel 1494 häält.

Reformierakond ei soovi hetkel ametlikku seisukohta seoses võimalike uute valimistega võtta, kuid eelmainitud andmetele toetudes võib arvata, et uusi valimisi siiski ei tule. Võimalike uute valimiste teemat arutatakse laupäeval toimuval partei volikogul.