Reformierakonda toetas 26 protsenti valijatest, oktoobris oli see 32 protsenti. Keskerakonda toetas 23 protsenti valijaid, oktoobris oli see 25 protsenti. Sotsiaaldemokraate toetas 25 protsenti valijaid, oktoobris toetas neid 22 protsenti. IRLi toetus tõusis 17 protsendini, okoobris toetas neid 13 protsenti valijaid, selgus rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud Emori üle-eestilisest 901 vastajaga küsitlusest.

Suurim oli Reformierakonna toetuse langus keskealiste, keskmise sissetulekuga, kõrgema haridusega ja Tallinna vastajate hulgas. 26 protsendist madalam oli Reformierakonna toetus viimati suvel 2009.

Emori uuringuekspert Aivar Voog seletas Reformierakonna toetuse langust nende tegevuse lauskriitikaga, mis on valitsenud meedias juba alates oktoobrikuu teisest poolest.

"Osa endisi Reformierakonna toetajaid on nähtavasti läinud üle valitsuskoalitsiooni partneri - IRL toetajate hulka," märkis Voog.

Reformierakonda on selle aasta algusest jälitanud rida probleeme. Aasta alguses sattus peaminister Andrus Ansip noorte pahameele alla, kui ta solvas riigikogus esinedes võltsimisvastase leppe ACTA vastaseid. ACTA vastased korraldasid seejärel mitme tuhande osalejaga meeleavalduse Tallinnas ACTA ja Ansipi vastu.

Märtsis toimus õpetajate streik. Kui suvi välja jätta, on opositsioon püsinud kogu aasta koalitsioonist populaarsemana ja just kevadel venis vahe eriti suureks. 

22. mail avaldas Silver Meikar oma ülestunnistuse, et ta on osalenud Reformierakonna mustas rahastamises ning süüdistas selle korraldamises praegust justiitsministrit Kristen Michalit ja riigikogu liige Kalev Lillot. Reformierakonna rahastamisskandaal ei toonud kohe kaasa muutust Reformierakonna reitingus, vaid suvel Reformierakonna toetus hoopis tõusis.

Sügise saabudes tuli tervishoiutöötajate streik, mis kestis peaaegu kogu oktoobri.

15. oktoobril tuli teade, et Reformierakonna rahastamiseks Meikari paljastuse alusel algatatud kriminaalasi on lõpetatud. 19. oktoobril tulid välja erakondade toetusnumbrid oktoobris, mis olulist muutust ei näidanud.

24. oktoobril viskas Reformierakond Meikari välja. Meikari toetuseks tahtsid EKA tudengid samal päeval meeleavaldust teha, aga ei jõudnud seda ära registreerida. Järgnevaks kolmeks tööpäevaks aga registreeris Reformierakonna kontoritöötaja Rene Ilves erakonna kontori ette kogu päevaks planeeritud avaliku koosoleku liberaalse maailmavaate toetuseks. Reaalselt koosolekut ei toimunud, aga see takistas otse Reformierakonna kontori ees erakonna vastase meeleavalduse korraldamist. Reformierakonna taolise käitumise peale nördinud inimesed korraldasid 29. oktoobril Reformierakonna kontorist üle tee meeleavalduse, kuhu tuli hoolimata lühikesest etteteatamisajast umbes poolsada inimest.

13. novembril toimus Tartus Reformierakonna kontori ees meeleavaldus valeliku poliitika vastu, kus politsei andmetel osales umbes 500 inimest. Homseks on Tallinna planeeritud rongkäik valeliku poliitika vastu, Viljandis toimub meeleavaldus nn Rubiini platsil.