Suurim kahjum tuli tootmise, tehnika ja hoonekuludest (miinuses 820 828 eurot) ja programmitootmise otsestest kuludest (miinuses 222 450 eurot).

"Eelmisel aastal oli väga palju suuri ja vastutusrikkaid ülekandeid ning selleks, et need kõik ära teha, oluliselt kärpimata igapäevase programmi kvaliteeti, valisime selle tee, et osa 2014. aasta kulusid katame varasematel aastel kogutud reservide arvelt," ütles Eesti rahvusringhäälingu juhatuse esimees Margus Allikmaa Delfile.

"2014. aasta rahavooline ülekulu oli 300 tuhat eurot ja selle katsime varasema kassajäägi ehk reservi arvelt," lisas Allikmaa.

Planeerimata ülekulu ehk oodatust kehvem tulemus oli tootmisteenistusel, mistõttu on 2015. aasta kulude ja tulude planeerimisel korrigeeritud tootmiteenistuse plaane ning võetud tarvitusele rea abinõusid tootmisteenistuse ülekulu vältimiseks.

Ülejäänud osa negatiivsest tulemist summas 0,7 miljonit on Allikmaa sõnul eelkõige arvestuslik, ega väljendu rahavoogudes.

"Kui eelmise aasta sügisel otsustati, et alustame vana raadiomaja kapitaalremonti ja ümberehitust uudistemajaks, siis tulenevalt raamatupidamisreeglitest korrigeerisime hoone jääkväärtust ehk kiirendasime amortisatsiooni 350 tuhande euro võrra. Teine 350 tuhat negatiivsest tulemist tekkis sellest, et arvestatav osa uue raadiomaja kapitaalremondiga seotud väljaminekutest kanti kohe kuludesse, selmet neid amortiseerida pikema aja vältel," selgitas Allikmaa.

Allikmaa sõnul ei ole tekkepõhine eelarvetulem kindlasti eelarvelise asutuse majandusseisu põhiline näitaja.

Viimase kaheksa aasta jooksul on ERR majandusaasta lõpetanud kuuel aastal positiivse tulemiga ja kahel aastal, 2012 ja 2014, negatiivse tulemiga. 2011. aastal lõpetati kasumiga 1,36 miljonit eurot ja 2013. aasta positiivse tulemiga summas 0,82 miljonit eurot.