„Vanglate osakond on nüüdseks olnud Jõhvis üks aasta ja võin julgelt ka teistele ministeeriumitele selliste otsuste tegemist soovitada. Juba ainuüksi seetõttu, et valitsuse Ida-Viru tegevuskava näeb riigi kohaloleku tugevdamiseks ühe sammuna ette just riigiasutuste viimist Ida-Virumaale,“ ütles Pevkur.

Teise olulise asjana tõi justiitsminister välja, et vanglates töötaksid motiveeritud inimesed. „Valvuri töö nõuab nii head füüsilist vormi kui igapäevast vaimset pingutust. Siinkohal on oluline roll vangla töötajatele ka kvaliteetse hariduse võimaldamine ja selleks pakub sisekaitseakadeemia töö kõrvalt võimalust õppida nii vanglaametniku kui korrektsiooni eriala,“ märkis minister.

Viimase aja aktuaalsetest teemadest tõi minister välja Tapa erikooli juhtumi näite ja ütles, et peame tegelema ennetustööga, et noored vangi või erikooli ei satuks, sest retsidiivsusmäär on nii vanglasse või erikooli sattunud noortel kui täiskasvanutel jätkuvalt kõrge. „Seetõttu panustame koos Norra, Islandi ja Liechtensteiniga järgneva paari aasta jooksul ennetustöösse ja vanglast või erikoolist naasvate noorte aitamiseks ligi 800 000 eurot,“ lisas Pevkur.

Justiitsminister ja vanglateenistuse juht asekantsler Priit Kama andsid vanglateenistuse aastapäeva puhul üle ka vanglaametniku teeneteristid. Teeneteristid said silmapaistvate teenete eest Tallinna vangla vanem-kriminaalhooldusametnik-metoodik Annika Soodla, Tallinna vangla julgeolekuosakonna peaspetsialist Gert Grünberg, Tartu vangla personalijuht Marju Kulo, Tallinna vangla direktori asetäitja Laura Kikas, Harku ja Murru vangla direktori asetäitja Kermo Päll, Viru vangla direktori asetäitja Jaanus Liba, Viru vangla direktori asetäitja Anu Möldri, Tartu vangla direktor Raini Jõks ja sisekaitseakadeemia justiitskolledži lektor Krislin Pärt.