"Uurimistoimingud on vaja läbi viia, sest muidu ei ole võimalik kellegi süüd või süütust tõestada," ütles Ansip BNS-ile.

Anspi sõnul eeldab ta, et läbiotsimise käigus tehti vaid neid toiminguid, mis jäid uurimisel püstitatud eesmärkide piiresse.

Keskkriminaalpolitsei otsis neljapäeval läbi Reformierakonna peakontori Tõnismäel Tallinnas. Läbiotsimine toimus kriminaalmenetluse raames, mida paari päeva eest alustati Silver Meikari poolt meedias avaldatuga. Reformierakonna kontrori läbi otsinud politseinikud tundsid huvi partei raamatupidamisdokumentide vastu, ütles erakonna peasekretär Martin Kukk.

Riigiprokuratuur kinnitas BNS-ile, et läbiotsimist teostas 16 ametnikku ning kaasa viidi erinevaid andmekandjaid, sealhulgas arvuteid, mis võiksid sisaldada uurimise seisukohast olulist teavet.

Riigiprokuratuur alustas teisipäeval kriminaalmenetlust kontrollimaks samal päeval Postimehes ilmunud väiteid, et Reformierakond on vastu võtnud teadmata allikatest pärinevat vara, mis on vormistatud erakonna liikmete annetustena.

Alates 1997. aastast Reformierakonda kuuluv Silver Meikar tunnistas teisipäeval Postimehe arvamusloos, et annetas Reformierakonnale suuri summasid, mille sai partei töötajalt Kalev Lillolt ning mille päritolu ta ei teadnud.

Meikar nimetas toimunut musta raha voolamiseks parteidesse ja tema kinnitusel on sarnaselt erakonda toetanud kümned liikmed, nii riigikogust kui ka piirkondadest.