"Terroristide sokutamine põgenike sekka on kindlasti võimalik, arvestades kurjategijate küünilisust. Samas võivad terroristid ja muud kurjategijad liikuda ka kõikvõimalikul muul moel, mistõttu ei maksa ühte valdkonda üle võimendada," kommenteeris Paet BBC uudist, et ISIS tahab Vahemere paadipõgenike seas Euroopasse smugeldada islamiriigi terroriste.

"Ammugi ei saa lasta islamiriigi äärmuslastel hirmu külvata ja selle järgi oma plaane teha või muuta," lisas kauaaegne välisminster

Paet ütles, et põgenike jaotuse kvoodiidee ja võimaliku terroristide liikumise vahel ta seoseid ei looks. "Neid teemasid ei ole vaja ühte panna, sest sel pole sisulist seost."

Ta ütles, et põgenike küsimuses tuleb ELi liikmesriikidel langetada otsus, kuidas hädasolijaid aidata, kuidas vähendada koormust Euroopa lõunaosa piiririikidel ning kuidas lahendada need küsimused midagi peale surumata.

"Lahendus võiks olla tugeva motivatsioonipaketiga vabatahtlik ümberjaotamissüsteem, milles kõik EL riigid saaksid osaleda sel moel, mis on neile vastuvõetav ega tekita uusi suuri probleeme."