Euroopa Parlamendi liikme Urmas Paeti sõnul ei lähe põgenike ümberpaigutamine Kreekast ja Itaaliast sujuvalt, sest sinna jõudnud inimesed on kurjategijatele maksnud tuhandeid eurosid ning ette võtnud ohtliku meretee, sihiga jõuda just Saksamaale või Rootsi, vahendab ERRi uudisteportaal "Aktuaalsete kaamerat".

Samas tuletas Paet meelde, et põgenike ümberpaigutamisel on ka teine osa, mis puudutab neid inimesi, kes ei ole Euroopasse veel tulnud ning on peamiselt Türgi, Jordaania ja Liibanoni põgenikelaagrites.

"Suure tõenäosusega need inimesed hakkavad paigutuma erinevatesse Euroopa riikidesse, sest kui nende ette seal - põgenikelaagris väljaspool Euroopat - pannakse valik, kas te saate varjupaiga Euroopas, näiteks Eestis või Rumeenias või te ei saa midagi, siis suure tõenäosusega ikkagi need inimesed seal sel juhul teevad valiku pigem Euroopa kasuks," rääkis Paet.

"See riik, kes on vastuvõttev pool, peab loomulikult olema valmis. Need asjad ei saa ju toimuda nii, et ühel päeval pannakse Tallinna lennujaama piltlikult öeldes sadu inimesi maha ja et vaadake nüüd, kuidas te hakkama saate. Need asjad ikka nii ei käi," ütles ka Paet.