Olulisemad sündmused:

- Täna hommikul kogunes Soome valitsus arutama kriisiga seotud meetmeid ning piiranguid. Iltalehti vahendab, et kohtumise eel sõnas välisminister Pekka Haavisto ajakirjanikele, et ei hakka ette prognoosima, kas Eesti ja Soome vahet liikumine lubatakse. Samas ütles ta, et küsimus on Eestis "põletav teema", kuna paljud perekonnad on praegu lõhki, sest osa töölisi on eriolukorra ajaks Soome jäänud. Arutelud vältavad tõenäoliselt õhtutundideni.

- Matemaatik Krista Fischer ütles numbritele otsa vaadates, et olukord on senisest parem, aga viirus pole kuskile kadunud. Ta viitas ka, et pole nõus arvamusega, et karjaimmuunsus on vältimatu. "Isegi kui me miskipärast usume, et Eestis jääks suremus Itaaliast poole väiksemaks, kas 40 000 kaotatud eluaastat oleks meile vastuvõetav," hindas ta. Loe edasi siit!

- Viimase ööpäeva jooksul osutus Eestis positiivseks pelgalt üks koroonaviiruse proov. Haigestunuks on Pärnu linnale kuuluva Tammiste hooldekodu elanik. Sel nädalal tuvastati hooldekodus ulatuslik viiruselevik.

- Täna hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 75 inimest, neist 7 on juhitaval hingamisel. Tänaseks on haiglast koju saadetud 247 inimest, lõpetatud 259 haigusjuhtu. Viimase ööpäeva jooksul surid Ida-Virumaa Keskhaiglas ravil olnud 82-aastane naine ja Pärnu Haiglas olnud 80-aastane mees. Kokku on koroonaviirus Eestis nõudnud 55 inimese elu.

- Forum Cinemas Baltikumi tegevjuht Kristjan Kongo loodab, et ideaalis võiks kinod avada juba juunis. Kui aga paus peaks venima sügiseni välja, toob see turul kaasa muutusi, võib- olla ka sulgemisi. "Kohustused meil kõigil peal, keegi neid kinni ei maksa," selgitas ta, lisades, et võib juhtuda, et mõni kino ei avagi uksi. "Kui sügiseni, siis on kindlasti turg pärast teistsugune." Loe edasi siit!

- Hispaania tervishoiuministeerium teatas pühapäeval, et COVID-19 tagajärjel suri seal viimase ööpäeva jooksul 164 inimest, mida on vähem kui ühelgi päeval alates 18. märtsist. Venemaa aga teatas taas rekordarvust uutest koroonaviirusesse nakatunutest, kui nende koguarv kasvas seal ööpäevaga 10 633 võrra 134 687-ni.