Rahvastikuregistri andmetele tuginedes lisandus ööpäeva ainus positiivne test Pärnu linna. Terviseamet kinnitas, et tegu on Pärnu linnale kuuluva Tammiste hooldekodu elanikuga. Sel nädalal tuvastati hooldekodus ulatuslik viiruselevik.

3. mai hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 75 inimest, neist 7 on juhitaval hingamisel. Tänaseks on haiglast koju saadetud 247 inimest, lõpetatud 259 haigusjuhtu. Eelmise ööpäeva jooksul surid Ida-Virumaa Keskhaiglas ravil olnud 82-aastane naine ja Pärnu Haiglas olnud 80-aastane mees. Kokku on koroonaviirus Eestis nõudnud 55 inimese elu.

Eestis on kokku tehtud 55 206 esmast testi, nendest 1 700 ehk 3,1 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata SIIT.

Terviseamet tuletab meelde, et eriolukord seoses koroonaviiruse leviku piiramisega kestab Eestis 17. maini. Eriolukorra ajal kehtib avalikus kohas viibimisel 2+2 reegel: üheskoos tohib liikuda kuni kaks inimest ning teistega tuleb hoida vähemalt kahemeetrist vahemaad.

Keelatud on kõik avalikud kogunemised, kinoseansid, üritused ööklubides, etendused, kontserdid ja konverentsid ning spordi- ja liikumisüritused. Samuti on keelatud muuseumide ja muude näitusasutuste külastamine.

Viibimiskeeld kehtib avalikuks kasutamiseks mõeldud spordisaalides, jõusaalides, saunades, spaades, spordiklubides, basseinides, veekeskustes, ujulates, päevakeskustes, kasiinodes ja mänguautomaatide saalides, vesipiibukohvikutes, meelelahutus- ja lõbustusasutustes ja laste mängutubades.