Ossinovskilt küsiti, kas peale Savisaarele esitatud altkäemaksuvõtmise kahtlustust tunneb ta ka heameelt, et ta ei teinud suvel Savisaarega valitsust.

"Suve jooksul oli sotsiaaldemokraatidel koos partneritega tükk tööd, et täiendada koalitsioonilepingut. Oleme seda pikalt teinud ja kokkulepetele jõunud. Sotsiaaldemokraatidel polnud ühelgi hetkel konkreetset plaani alternatiivset valitsust teha," ütles Ossinovski.

"Alternatiivset valitsust saab teha, kui olemasolev otsa lõppeb. Tänaste partneritega koostöö toimib, ütleksin, et see on hea," kinnitas Ossinovski. Ajakirjanduses on spekuleeritud suvel toimunud läbirääkimistest ühte ja teist pidi, aga Ossinovski pole oma sõnul sellist eesmärki kunagi püstitanud.

Ossinovski kõrval istunud Tsahkna jutt aga oli Ossinovski omale risti vastupidine. "Suvel kukutas IRL Savisaare katse kukutada valitsus ja tulla võimule," teatas Tsahkna. Tema sõnul on IRL kogu aeg öelnud, et Savisaare juhitud Keskerakonnaga nemad koostööd ei tee ja selle seisukoha järgi on nad ka elanud.

Ossinovski ütles, et parlamentaarses riigis teevad erakondade riigikogu fraktsioonid ikka omavahel koostööd ja see jätkub ka edaspidi. Valitsuse tasandil koostööd sotsidel Keskerakonnaga teha pole kavas, kinnitas Ossinovski.

Tema sõnul on Keskerakonnal lähiajal niikuinii palju tegemist oma siseasjadega ja Savisaarel ka oma õiguste kaitsmisega.