Erakonna esimees Jevgeni Ossinovski ütles pärast koosolekut Eesti Päevalehele, et kolme erakonna esimehed kohtuvad uuel nädalal, et arutada sotsiaaldemokraatide tehtud muudatusettepanekute üle sisuliselt.

„Täna oli paljude juhatuse liikmete seas tunda nördimust, et partnerid ei ole tegelikult sisulist seisukohta võtnud. On öeldud, et nad suhtuvad positiivselt, aga tegelikult mitte midagi enamat“ sõnas Ossinovski.

Ta lisas, et erakonna jaoks on koalitsioonileppe täiendamise küsimus äärmiselt oluline ning selles küsimuses soovitakse konkreetsete seisukohtade ja otsusteni jõuda kuu lõpuks. Tema sõnul ei ole antud hetkel mingitki alust arvata, et kokkulepet ei saavutata.

Ossinovski sõnul ei arutatud täna, kas mingitest muudatusettepanekutest ka loobutakse. „Mõistame seda, et igasugune kokkulepe on lõpuks kompromiss. Ei ole siiski arutluse all olnud ettepanekutest loobuda. Need on kõik hetkel meie jaoks siiski laual,“ kinnitas ta.

SDE peasekretäri Inara Luigase kinnitusel on sotsid valmis ka laiapõhjaliselt maksubaasi arutama, kui Reformierakond seda soovib. "Me ei tohiks kinni jääda ühe ettepaneku juurde. Kui on soovi laiemalt maksubaasi arutada, siis me oleme selleks valmis, aga oma ettepanekust me siiski ei tagane," sõnas Luigas pärast SDE juhatuse koosolekut.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna juhatus kogunes täna pärastlõunal arutlema koalitsioonilepingu avamise teemadel. Juhatus kujundas oma seisukoha seoses koalitsioonipartnerite vastustega muudatusettepanekute suhtes. Nimelt lükkas Reformierakonna juhatus nädala lõpus sotside peamised muudatusettepanekud tagasi.

Peaminister Taavi Rõivas kommenteeris, et Reformierakond on avatud sotside mõtetele avada koalitsioonileping, aga mingit tulumaksutõusu Reformierakond ei toeta. Nimelt on sotsiaaldemokraatide üheks peamiseks muudatusettepanekuks tõsta tulumaksu 3-4 protsenti, et selle raha eest tõsta tulumaksuvaba miinimumi 400 euroni. Rõivas ütles, et suurem osa Sotsiaaldemokraatliku erakonna esitatud ettepanekutest on kas täpselt samas või pisut teistsuguses sõnastuses koalitsioonilepingus juba olemas. “Nende täitmiseks tuleb meil ühiselt vaeva näha ja küllap saame hakkama,” sõnas ta.Samas jättis Rõivas otsad lahtiseks ja kinnitas, et kui eelarves on võimalik, siis võib kindlasti arutada tulumaksuvaba miinimumi tõusu.

Koosolekule saabus erakonna esimees Jevgeni Ossinovski väikese hilinemisega, kaasas oli tal viis kilogrammi mustikaid, mille oli noppinud ta abikaasa. Enne koalitsioonileppe avamise küsimuste arutamist, õnnitleti sünnipäevalisi.

Uudis on täiendamisel!