„Olen saanud hulgaliselt kaebusi selle kohta, et paljude eesti keele kursuste kvaliteet on lubamatult kehv. See tähendab, et inimesed on panustanud oma isiklikku aega ja raha, et õppida eesti keelt, ent tulemust pole see andnud. Tõhusam järelevalve selles valdkonnas on kindlasti vajalik,“ ütles minister Ossinovski.

Täiskasvanute keeleõppe toetuseks on riik viimase seitsme aasta jooksul kasutanud Euroopa Sotsiaalfondi vahendeid, aga vastav programm lõppes eelmisel aastal. „Järjepidevuse säilitamiseks jätkab haridus- ja teadusministeerium sel aastal keeleõppe hüvitamist 200 000 euroga, kuid pikaajalist plaani keeleõppe rahastamiseks kahjuks endiselt ei ole,“ märkis minister.

Kohtumisel jõuti kokkuleppele teha Riigikogu kultuurikomisjonile ettepanek arutada küsimust uue lõimumiskava koostamise ning eesti keele arengukava täitmise kontekstis.

Keelenõukogu tegi ettepaneku luua keele- ja kultuurikontaktide riiklik programm. Samuti arutleti, kuidas kindlustada eesti keele uurijate ja arendajate järelkasvu.

Eesti keelenõukogu on valitsust keelepoliitika arendamisel ja elluviimisel nõustav ekspertide kogu, mis loodi haridus- ja teadusministeeriumi juurde 2001. aastal.