Sillamäe kutsekooli direktor Nazarova pani oma kooli kodulehele ja Facebooki üles plakati, kus on kirjas, et Nazarova poolt hääletades antakse hääl võimaluse poolt saada haridust vene keeles; võimaluse poolt enne 1991. aastat Eestisse kolinud inimestel saada kodakondsus lihtsustatud korras ja Venemaaga suhete arendamise poolt kultuuri, hariduse ja majandusvaldkonnas.

Mikser ütles, et Nazarova lubadused ei ole erakonna omad, neid ei ole erakonnaga kooskõlastatud ja selle taga on vaid kandidaadi soov tähelepanu võita.

Ossinovski mõistis ühemõtteliselt hukka poliitpropaganda levitamise haridusasutuses ning teatas, et on nõudnud selle kohest eemaldamist. Lisaks sellele on materjal tema sõnul eksitava sisuga ja kindlasti ei ole siin tegemist Sotsiaaldemokraatliku erakonna lubaduste, vaid kandidaadi ambitsiooniga tähelepanu saada.

"Kahetsusväärselt võimaldavad Nazarova plakatil olevad loosungid sõnumeid kahetiselt või vääriti mõista. Mõnes osas on tegu ka lahtisest uksest sisse murdmisega. Näiteks kodakondsuspoliitika euroopalikumaks muutmise tegi ära juba oma tööd lõpetav riigikogu koosseis SDE ja Reformierakonna initsiatiivil. Kodakondsuse saamise lihtsustamine tähendab, et kahe mittekodaniku siin sündinud laps saab automaatselt Eesti kodakondsuse, et alaealine ei saa topeltkodakondsuse puhul Eesti kodakondsust ära võtta ning et üle 65-aastased saavad läbida keeleeksami suuliselt," kommenteeris Ossinovski.

Hariduspoliitikas on sotsiaaldemokraatide eesmärgiks tema sõnul parandada oluliselt eesti keele õpetamise taset põhikoolis, et hilisematel haridustasemetel – nii gümnaasiumis kui kutsekoolis – ei oleks õpilastel enam eesti keelega probleeme. Kuni põhikooli lõpetajate eesti keele valdamise tase on ebapiisav, peame suutma aga tagada selle, et kehv eesti keele oskus ei kahjustaks gümnaasiumiastmes aineõppe kvaliteeti.

Suhete arendamine Venemaaga on Ossinovski sõnul piiriäärsel alal juba aastaid toimunud nii majanduse, kultuuri kui ka hariduse valdkonnas. Sellesse on panustanud Ida-Virumaa maavalitsus, Narva Kolledž ning paljud organisatsioonid, kes on osalenud Euroopa Liidu programmi Est-Lat-Rus projektides.

"Poliitiliste suhete arendamine sõltub aga Venemaa administratsiooni valmidusest naasta rahvusvahelise õiguse üldtunnustatud põhimõtete järgmimise juurde," teatas Ossinovski.