"Keskerakond on korduvalt kinnitanud, et toetab Haridustöötajate liidu seisukohta, et õpetajate palk peab jõudma järele Eesti keskmisele palgale," kommenteeris Reps.

Selle küsimuse seadmine prioriteediks lubaks Repsi sõnul valitsusel tõsta õpetajate palka soovitud 20 protsenti.

"Arvestades aga reaalselt täna õpetajate ootuseid ja ka seda, et leida koolidesse meesõpetajaid ning tekitada noortes huvi õpetajameti vastu, peaks brutopalk algama tuhandest eurost," märkis Reps.

Õpetajate kevadine streik ja suurmeeleavaldus Toompeal oli Repsi meelest ilmselgeks märgiks sellest, et valitsuse otsustega ei olda rahul.

"Praegu on haridusminister palgatõusu lubaduse välja käinud. Kurb on aga see, et õpetajatele lubatakse palgatõusu valetamise ja vassimisega, mitte reaalselt," lausus Reps.

"Proovitakse vastandada maa- ja linnakooli õpetajaid ning naaberkoolide õpetajaid. Vabu vahendeid loodetakse saada koolivõrgu optimeerimise teel, samuti on plaanis tõsta koormusnormi, ära võtta õpetajate järgud, vanemõpetajate ja metoodikute palgad kannatavad, kaovad klassijuhatajate- ning lisatasud," loetles Reps haridusministeeriumi kava kitsaskohti.

Repsi seisukohast õpetajate palk reaalselt ei tõuse, vaid toimub suur ühtlustamine. "Õpetajate palk ei tõuse enne kui see on ka peaministri asi, sest niinimetatud sisemiste ressursside alusel ei ole võimalik palka tõsta ühelgi ministril," lisas Reps.