SVEN MIKSER

Mikseri peasekretäri kandidaat: Karel Rüütli.

Mikseri põhimeeskond: Indrek Saar, Rannar Vassiljev, Eiki Nestor, Ivari Padar.

Kindlad toetajad fraktsioonist: Eiki Nestor, Ivari Padar, Kalvi Kõva, Jaanus Marrandi, Hardi Volmer, Hannes Hanso.

Lisaks toetavad: maavanemad Tõnis Blank ja Kalev Kaljuste, Neeme Suur, Maimu Berg, Siret Pihelgas.

JEVGENI OSSINOVSKI

Ossinovski peasekretäri kandidaat - Inara Luigas.

Ossinovski põhimeeskond: Urve Palo, Jaak Allik, Mihkel Raud.

Kindlad toetajad fraktsioonist: Mihkel Raud, Heljo Pikhof.

Lisaks toetavad Ossinovskit: Rein Org (endine peasekretär), Andres Mandre (endine peasekretär), Tõnu Ints (juhatuse liige), Randel Länts (endine peasekretär), Igor Ljapin (endine Ossinovski nõunik), Siim Tuisk.

Samuti on veel terve hulk tuntud parteilasi, kelle seisukoht pole veel teada: Andres Anvelt, Helmen Kütt, Rainer Vakra, Mark Soosaar, Marianne Mikko, Marju Lauristin.

Eesti Päevaleht kirjutas täna, et erakonna esimeheks saamiseks tuleb esimeses voorus koguda vähemalt 328 häält. Kokku on erakonnal 655 delegaati, kes peavad nädal hiljem, 30. mail salajasel hääletusel valima uue esimehe. Kui esimees esimeses voorus ei selgu, hääletatakse teises voorus uuesti ja seekord piisab lihthäälteenamusest.

Mikseri selja taga on kaheksa piirkonda ja Ossinovskit toetab neli piirkonda, Lääne-Virumaa on otsustanud, et ei anna oma eelistust kummalegi, ja neli piirkonda pole kandidaati veel üles seadnud. Kuigi nimeliselt toetab Mikserit rohkem piirkondi, ei pruugi see tähendada, et tema taga seisab suurem osa erakonda, sest piirkondade suurus erineb mitukümmend korda.