"Praeguses olukorras kujuneks see hääletus Kristen Michali usaldushääletuseks, mille järel saaks justiitsminister öelda, et riigikogu usaldab teda. Senikaua kuni IRL ei tunnista, et koalitsioonipartneri probleemid on ka tema probleemid, pole umbusaldushääletusel mõtet," teatas Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk.

Sotsiaaldemokraatlik Erakond otsib nimelt esmaspäevast saadik kahte lisaallkirja, et esitada Michalile umbusaldusavaldus. Koos sotsidega opositsioonis istuv Keskerakond ei taha aga kuidagi nendega ühineda.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar avaldas juba 10. augustil oma blogis ühe mitmetimõistetava artikli, kus ta ei kritiseerinud sugugi Michalit, vaid hoopis Michali tagasiastumist nõudvat ajakirjandust.

Seoses sellega uuris Delfi eile valitsuse pressikonverentsil peaminister Andrus Ansipilt, kas toetus Michalile võiks avada Keskerakonnale ukse Ansipi valitsusse. Ansip ei tahtnud sellest midagi kuulda.

"Ma isegi ei tahaks sel teemal spekuleerida. Meie valitsus on praegu stabiilne, töövõimeline, ka edukas Euroopa Liidu kontekstis," rääkis Ansip.

"See valitsus, minu hinnangul, on töötanud hästi. See valitsus peab jätkama," ütles Ansip.

Michal on ise teatanud, et on valmis ametist tagasi astuma, kui prokuratuur esitab talle süüdistuse Reformierakonna ebaseaduslikus rahastamises ning asi läheb kohtusse. Praegu on Michal antud kriminaalasjas kahtlustatav, juuli lõpus kuulati ta ka üle.