"Keskerakonna poliitilised konkurendid on ärevil, sest Keskerakonna erakorraline kongress läheneb mühinal. Viimase 15 aastaga toodetud või hoolega konstrueeritud vaenlase kuju on parnassilt kukkumas. Ärevil on ka need, kes tahaksid edasi ratsutada vanaviisi. Edgar Savisaare taolist poliitilist fenomeni ei pruugi Eesti poliitikasse tulla lähima 100 aasta jooksul, aga iga ajastu saab kord otsa, kuigi see võib olla emotsionaalselt valuline," kirjutas Karilaid.

"Poliitilised konkurendid nõuavad Keskerakonna kõikide poliitikate uuesti defineerimist, Andres Herkel lausa läks nii ekstaasi, et nõudis Keskerakonna uutelt potentsiaalsetelt juhtidelt Edgar Savisaare viimase 20 aasta poliitika hukkamõistu. Võib-olla on tal mingid kummalised nostalgilised mälestused NLKP XX Kongressist, aga ma mõistan Vabaerakonna esimehe, kunagise Mart Laari lähima võitluskaaslase retoorika motiive."

"Paanika tekitajaid on loomulikult ka ühes suurimas erakonnas. Keskerakonna vanaviisi sektsioon manab Keskerakonna muundumist Reformierakonna, SDE või IRLi sarnaseks moodustiseks. Rahu, ainult rahu. Keskerakonna erakorraline kongress muudab ainult erakonna põhikirja, korraldab juhtkondade uued valimised ja ongi kõik. Meie ideoloogilised sambad jäävad samaks," kinnitas Karilaid.

"Keskerakond ei lagune. Kõikide manajate kiuste on Keskerakonnal head võimalused edasiseks arenguks. Ja me ei anna grammigi järele oma ideoloogilises tuumas."