Ilvese täna avaldatud 2012. aasta majanduslike huvide deklaratsioonis on kirjas, et Ilvese kohustuste hulgas on UniCredit Bank AG-ga sõlmitud laenulepingust tulenevate nõuete jääk, mille lõpliku summa üle käivad pangaga läbirääkimised. Summa suurus eeldatavasti alla kuue kuu ametipalga ehk 30 300 euro.

Ilvese kuupalk on 5050 eurot, millele lisandub esindustasu 20 protsenti. Palk ja esindustasu aastaga muutunud pole.

Ilvese 2011. aasta majandushuvide deklaratsioonis oli kirjas, et Ilves on laenanud HypoVereinsbankilt kinnisvara soetamiseks 209 634 eurot. Ilvesele kuulus 2011. aasta deklaratsiooni kohaselt pool korterist Saksamaal Göttingenis ja pool korterist Saksamaal Würzburgis. 2012. aasta deklaratsioonis kaasomandeid Saksamaal enam kirjas pole.

Ilvesel oli eelmisel aastal ka Nordea Pangast võetud eluasemelaen jäägiga 36 376 eurot. Aastaga on ta seda laenu tagasi maksnud umbes 5000 eurot.

Presidendi kantselei avalike suhete juht Piret Pert kommenteeris, et Ilvese 2012. aasta majanduslike huvide deklaratsiooni kohaselt ei kuulu talle enam mõtteline osa kahest korterist Saksamaal. Varasemates deklaratsioonides märgitud korterid soetati 1992. aastal investeerimistehinguna ning olid Toomas Hendrik Ilvese ja tema toonase abikaasa Mary Bullock-Ilvesega kaasomandis.

"Tehingu käigus võetud kohustusi ja soetatud omandit on president Ilves läbi aastate kajastanud oma majanduslike huvide deklaratsioonis. Hetkel kestavad pangaga läbirääkimised, et täpsustada varade müügi järgset kohustuste summat, mis praeguse hinnangu kohaselt jääb allapoole majanduslike huvide deklaratsioonis esitamise määra ehk deklarandi kuue kuu ametipalka," selgitas Pert.

President Ilves on asjakohase selgituse edastanud riigikogu korruptsioonivastasele erikomisjonile.