Ilves lausus, et teda häiriks, kui ta teaks kindlalt, et ta meile jälgitakse. "Oma töö tõttu eeldan ma seda niikuinii," lisas Ilves.

Meilide jälgimise kohta tõendeid tal pole, aga ta kasutab ettevaatusabinõusid, krüpteerides teatud osa oma meile.

"Ma eeldan, et see käib tööga kaasas. Kõik eeldavad, et see käib ametiga kaasas. Ma ei kujuta ette kedagi, kes oleks poliitikas tegev, oled siis valitsuses või opositsioonis ja kes ei mõtle selle peale, et ... Peaks eeldama, et keegi teeb seda," vastas Ilves uuele küsimusele, kas see häirib teda.

Ta oli samas kindel, et demokraatlikes riikides ei pea muretsema oma valitsuse jälgimise pärast. Kui aga vahetada meile Vene kodanikega, siis Venemaal käivad kõik internetiliikluse kaablid FSB hoonetest läbi.

Mis puudutab Saksa kantsler Angela Merkeli telefoni pealtkuulamist, lausus Ilves, et osade inimeste hinnangul tuleks privaatsuse mõiste hüljata. "Privaatsus on tänapäeval valitsuste jaoks väheoluline," lisas Ilves.

Ta lisas, et tema muretseb palju enam andmete ehtsuse, mitte andmete jälgimise pärast. Et keegi võib muuta inimese andmeid, olgu ta pangaarvel, terviseandmetes, saata erinevaid signaale elektrijaamadele, mis kõik töötavad ju internetis. "Konfidentsiaalsuse pool on väiksem turvarisk kui see, et sul on tuumaelektrijaam ja keegi manipuleerib andmetega. See on palju hullem kui lihtsalt teadmine, mida andmed sisaldavad," lausus Ilves.