"Tänasel kohtumisel on kaks põhjust. Esiteks järjekordne pettuseskandaal Reformierakonnas ületas selgelt kõik taluvuspiirid. Mul on hea meel, et seekord on asjaolude selgitamine ja süüdlaste karistamine olnud kiire. Selles juhtumis peteti oma erakonda ja oma erakonna liikmeid, võiks öelda, et teised ei saanud kannatada. Reformierakonna siseskandaal annab teistele võimaluse õõnestada kogu meie valimisssüsteemi usaldusväärsust ja kahjustab Eesti mainet," ütles Ilves erakondade esimeestele.

President ütles ajakirjanikele, et tal on väga kahju, et partei huvid on muutunud tähtsamaks rahva huvidest. "Ma kordasin veelkord erakonna juhtidele, et te peate hoolitsema, et sõnastused oleks täpsed," ütles president viidates sellele, et erakonna sisehääletused on erinevad riigikogu hääletamisest, mistõttu tuleb neil selgelt vahet teha."

Reformierakonna esimees Andrus Ansip ütles pärast presidendi juures käiku, et tänane kohtumine oli pigem diskussioon ning lubadusi täna ei antud. "Me kõik tahame, et sisedemokraatia tugevneks. Luban, et kõik petturid selgitame välja. Reformerakonnas neil kohta olla ei tohi," ütles Ansip.

Keskerakonna juht Edgar Savisaar ütles Delfile pärast presidendi juurest saabumist, et kõik parteid peavad ennast kokku võtma ja muutma oma suhtumist. "Erakonnad on täpselt nii nagu nad on ja ma ei usu, et need muutuvad," lisas Savisaar.