Oma kõnes erakonnakaaslastele ütles Ansip muu hulgas, et sisuliselt samade autoritega inimarengu aruanne ja Harta 12 rääkisid teineteisele vastu. Kui harta kritiseeris teravalt võimulolijaid, siis inimarengu aruanne on Ansipi sõnul lausa kiidulaul Reformierakonna poliitikale.

Kella 14 ajal algas hääletamine ja kella 15ks oli uus juhatus teada. Erakonnajuhina jätkab ootuspäraselt Andrus Ansip.

Reformierakonna 14-liikmelisse juhatusse osutusid valituks:

Riigikogu liige Kaja Kallas (909 häält)
Tartu linnapea Urmas Kruuse (704 häält)
kultuuriminister Rein Lang (501 häält)
rahandusminister Jürgen Ligi (793 häält)
Riigikogu liige Kalev Lillo (485 häält)
Euroopa Parlamendi liige Kristiina Ojuland (779 häält)
välisminister Urmas Paet (849 häält)
keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus (827 häält)
justiitsminister Hanno Pevkur (774 häält)
Riigikogu aseesimees Laine Randjärv (535 häält)
Riigikogu liige Valdo Randpere (581 häält)
sotsiaalminister Taavi Rõivas (698 häält)
Riigikogu liige Jaanus Tamkivi (554 häält)
peaministri büroo juht Kairi Uustulnd (496 häält)

Kohale on saabunud pea kõik partei esifiguurid. Partei liikmeid tervitas avakõnes Arto Aas, kes muuhulgas märkis, et tänab Tartut nii selle eest, et siit on tulnud nii Andrus Ansip kui ka strippar Marco.

Juhatuse hääletust oodati huviga

Kui Ansip on juhi kohale ainus kandidaat, siis hoopis suurema huviga ootavad poliitikahuvilised tänaselt üldkogult 14-liikmelise juhatuse valimisi - nende tulemused võiks anda vihjeid selle kohta, kes on Ansipi juhi kohalt lahkumise järel tugevamad kandidaadid tema positsiooni üle võtma.

Täna kandideerib Reformierakonna esimeheks ainsa kandidaadina peaminister Andrus Ansip, kelle jaoks see on viimane ametiaeg. Esimees valitakse kaheks aastaks, kuid Ansip on öelnud, et 2015. aastal ta uut valitsust ei moodusta.

Juhatusse kandideerivad näiteks Kaja Kallas, Europarlamendi liige Kristiina Ojuland, Haapsalu linnapea Urmas Sukles, riigikogu liige Jaanus Tamkivi, noortekogu esimees Mihkel Lees ja Ansipi büroo juht Kairi Uustulnd. Nende seast valitavad aseesimehes selguvad juhatuse esimesel koosolekul. Uue juhatuse kaheaastase mandaadi ajal toimuvad nii kohalike omavalitsuste, Euroopa Parlamendi kui ka riigikogu valimised.

Üldkogul teevad erakonna esimees Andrus Ansip ning peasekretär Martin Kukk kokkuvõtte valitsuse ja erakonna tööst. Jaanus Tamkivi annab ülevaate riigikogu Reformierakonna fraktsiooni tegemistest. Lisaks kuulavad erakonna liikmed revisjonitoimkonna aruannet ning kinnitatakse majandusaasta aruanne.

Reformierakonna praegu veel võimul olevasse juhatusse kuuluvad aseesimehed Jürgen Ligi, Urmas Paet, Keit-Pentus Rosimannus ning juhatuse liikmed Arto Aas, Urmas Klaas, Urmas Kruuse, Tõnis Kõiv, Rein Lang, Kalev Lillo, Hanno Pevkur, Laine Randjärv, Valdo Randpere, Taavi Rõivas ja Jaanus Tamkivi.

Üldkogu ja otseülekanne algavad kell 12. Kell 12.15 kuni 12.40 teeb Ansip ülevaate valitsuse tööst ja olukorrast riigis. Üldkogu kestab 14.15-ni.

Ülekande tegemist toetab Reformierakond.