"Kahetsusväärsete asjaolude tõttu jäi Jüri eilsel peaministrile volituste andmisel minu häälest ilma. Spekuleerida võib igat moodi, elu on paraku palju lihtsam: vajutasin rohelist nuppu, kuid see jäi fikseerimata," selgitas Ernits oma Facebooki kontol.

"Vabandan nii Jüri kui teiste ees. Olin terve aja Riigikogu saalis ja ainsa meie saadikuna esitasin talle ka küsimusi. Minu jaoks oli ammuilma selge, et peenhäälestuse aeg Eesti poliitikas on kindlalt läbi ja stagnatsioon tuleb murda. Toetan Eesti suurima poliitilise jõu- Keskerakonna jõulist enesekehtestamist ja annan endast parima selle elluviimisel. Nüüd sõltub meist kuidas me suudame oma väärtuseid kaitsta ja rahvale antud lubadused ka reaalselt ellu viia," lisas Ernits.

Riigikogu täiskogu istungil tegi eile peaministrikandidaat Jüri Ratas ettekande valitsuse moodustamise alustest ja vastas riigikogu liikmete küsimustele. Seejärel hääletas parlament Jüri Ratasele volituste andmist uue valitsuse moodustamiseks. Ratasele andis valitsuse moodustamiseks hääle 53 riigikogu Keskerakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu saadikut.

Istungilt puudus raske haiguse tõttu Jüri Ratase isa, keskerakondlane Rein Ratas, ning parlamendist lahkumisest teatanud sotsiaaldemokraat Mark Soosaar. Oma häält ei loovutanud uuele valitsusele ka keskerakondlane Peeter Ernits.