„See, et mõned riigid soovivad manipuleerida avalikkusega, teiste riikidega ja teiste riikide kodanikega, ei ole kindlasti 21. sajandi fenomen,“ ütles Koort saates antud intervjuus, viidates Venemaa senisele erandlikule retoorikale Eston Kohveri küsimusega seoses.

„See häiriv juhtum, mis meil on täna lahendada, on häiriv, aga tegemist on üksikjuhtumiga,“ kinnitas sisejulgeolekupoliitika asekantsler. Koort ütles, et nii antud küsimusega kui sarnaste probleemidega tegeletakse Eestis igapäevaselt ja kogu aeg. „Tegelikkuses on see väga väike osa, mida ühiskond on näinud. Inimesed tegelevad selle küsimusega iga päev,“ ütles ta.

„See peab juhtuma meie jaoks hästi. Me töötame koos Euroopa ja NATO partneritega, et see töötaks hästi. See ei paista küll igapäevaselt välja, aga kinnitan, et selle kallal tehakse iga päev tööd,“ ütles asekantsler.

Koorti sõnul peame kodanikena olema ka ise kindlad ning mitte lubada end rööpast välja viia mingite ajaleheartiklite või avalduste peale, milles kuulutatakse, et kohe juhtub midagi koledat. „See tunne, et me oleme kaitstud, on meile ääretult oluline. Tihtipeale tuleks ka mõelda, kas see, mis välja hõigati ja mis tundus kole - kas see on ikka tõepärane,“ ütles ta.

Koort rõhutas, et hoolimata viimase aja sündmustest on Eesti turvaline riik. „Ohuolukordi on julgeoleku tagajatel igapäevaselt. Selles ei ole kahjuks midagi erakordset, sest see töö ongi osalt ohtlik. Kahjuks vahepeal tekib olukord, kus juhtubki õnnetus,“ selgitas ta ning lisas, et kõik Eesti inimesed võivad magada rahulikult.

„20 aastat tagasi oli võrreldamatult ohtlikum olukord. 20 aastat tagasi oli Eesti positsioon märksa ebakindlam, kui ta on täna. Me ei ole mitte NATO liige või Euroopa Liidu liige, vaid me oleme üks riik, kes moodustab NATO ja Euroopa Liidu,“ sõnas Koort.

„Küsimus on selles, mida inimene tunneb, kas ta tunneb end ohustatuna või mitte,“ ütles Koort. „Kui inimene hindab riske, mõtleb kaasa, siis väga tihti ta näeb, et see, mida esitati, ei ole üldse see, millena ta tegelikult paistab,“ rõhutas ta ning manitses rahvast kriitiliselt mõtlema.