"Selle asemel, et mingeid jokk-skeeme välja nuputada peaks peaministri ülesannetes olev inimene tööandjad ja töötajate esindajad enda juurde kutsuma ja asju arutama või siis tagasi astuma," kirjutas Nestor oma ajaveebis.

"Usun, et töötukassa juhatus uksi sulgeda ei soovi, sest teab, et Eestis on tuhandeid inimesi, kes vajavad tööd. Valitsus seda ilmselt ei tea," märkis Nestor.

Kas töötukassa paneb uksed kinni?

Nestori väitel ei saa töötuskindlustuse nõukogu midagi otsustada.

Töötuskindlustuse nõukogu kuuest liikmest saaks Nestori sõnul täna kokku tulla ainult kolm ning ainus asi, mida nad saaksid nentida, on tõsiasi, et nad ei saa mitte midagi otsustada.

Eelmise nädala neljapäeval kogunenud nõukogu seda tegigi. Samal ajal on töötuskindlustuse jooksva aasta eelarve veel vastu võtmata.

"Kui lähinädalatel midagi positiivses suunas ei juhtu, peaksid nad 1. veebruarist oma uksed lihtsalt kinni panema, sest kui eelarvet pole olemas, pole ka alust rahade kasutamiseks."

Haigekassa nõukogu töö halvatud

Nestor kirjutas, et Eesti ravikindlustus ja töötuskindlustus on loodud sellisel kujul, et probleemidest enim puudutatud huvigrupid osaleksid ise nende juhtimises ning, et sellise ülesehituse eesmärk on lihtne – saavutada kindlustatute huvides parim võimalik tulemus.

Haigekassa nõukogu alaesindatus tähendab Nestori sõnul seda, et mitte ühtegi suuremat sisulist otsust Eesti tervishoiu juhtimisel vastu võtta ei saaks.

Ta viitas, et ravikindlustuse eelarve suudeti vastu võtta eelmise aasta viimastel päevadel ja seda ka tänu tööandjate ja ametiühingute mõistvale suhtumisele. "Ja tõesti – teha ühiskonnale selgeks, et meil on võimul ülbikutest eneseimetlejad ravimata haiguste ja piinade abil, oleks äärmiselt valus. Ega siis haiged ja arstid–õed pole milleski süüdi," kirjutas Nestor.