Kohver rööviti reede hommikul Eesti territooriumilt Venemaa piiri lähedalt ja viidi seejärel Moskvasse, kus teda süüdistatakse spionaažis. Venelaste väitel vahistati ta Vene poolel piiri, Eesti kinnitab, et Kohver oli Eesti poolel.

"Arvan, et kõige olulisem selle tänase kohtumise juures oli inimlik aspekt. Kohver oli ju täielikus teadmatuses ja konsul, kellega ta täna kohtus, oli esimene inimene Eestist, keda ta täna nende päevade jooksul üldse nägi. Keegi, kes on tema poolt," rääkis Paet.

"Kogu see info, et Eesti on tema taga, et see lugu on saanud väga palju tähelepanu ja et on selge nõue, et ta Eestisse tagasi saaks pöörduda. See oli selle kohtumise kõige olulisem osa," lisas välisminister.

Tuleviku mõttes on kindlasti oluline see, et tal on võimalus helistada konsulile, kui tal see vajadus tekib. "Lisaks tegeleme sellega, et leida ka Eesti poolt palgatud kaitse. Vene riik on oma riikliku kaitsja nimetanud, aga me siiski soovime Eesti poolt kaitsjat. See küll ei ole väga lihtne ülesanne arvestades sealset keskkonda, aga sellega me tegeleme," rääkis Paet.

"Üldine nõue on ju jätkuvalt selge – reedel juhtunu ei ole mingil moel aktsepteeritav ja me soovime teda Eestisse tagasi," lisas Paet.