IRLi edastatud teates on kirjas: "Mina, Viktoria Ladõnskaja, liitun Isamaa ja Res Publica Liiduga ja osalen Eesti Riigikogu eelseisvatel valimistel.

See otsus ei olnud minu jaoks lihtne. Ma ei ole kunagi pürginud poliitikasse, hoopis poliitika on tulnud minu ellu. Ühel hetkel sain aru, et ma võin palju kirjutada-rääkida sellest, millega ma riigi poliitikas rahul ei ole, kuid on hoopis teine asi proovida midagi muuta, panustada, teha midagi Eesti heaks.

Ma astun Isamaa ja Res Publica Liitu just sellepärast, et mulle on lähedane konservatiivne maailmavaade, mulle on mõistetav just selle partei valimiseelne majanduslik platvorm − nimelt madala sissetulekuga inimeste vabastamine tulumaksust. IRL on avaldanud soovi püüda muu hulgas mõista ka Eesti ühiskonna venekeelset osa, ja mul on hea meel, kui mul avaneb võimalus edastada IRLile ka selle auditooriumi oluline ja peamine sõnum, säilitades seejuures eesti ühiskonna jaoks põhimõttelised väärtused.

Ma ei kauple oma vaadetega. Ja mul on hea meel, et Isamaa ja Res Publica Liit aktsepteerib nii keerulise eesti-vene temaatika mõningates küsimustes ka teistsugust arvamust. Leian, et see ainult tugevdab nii parteid kui ka ühiskonda.

Mis puudutab venekeelse kogukonna ja Eesti riigi suhteid, siis ei ole see teema minu ainus eesmärk. Minu hinnangul patustab Eesti poliitika viimasel ajal sellega, et kasutab sulilikke manipulatsiooniskeeme. Ma sooviksin näha riigimeeste teadvustatud mõtlemist ja tegutsemist mitte enda, mitte partei huvides, vaid oma riigi ja iga selle elaniku tuleviku hüvanguks.

Minu jaoks on põhimõttelise tähtsusega traditsioonilise perekonna mõiste, ma suhtun lugupidamisega religioossetesse vaadetesse, leian, et meie ühiskonna liikmetele väärika vanaduspõlve tagamine ei ole tühipaljas loosung, ja usun ka, et pingestatud olukorras, mis on praeguseks maailma poliitikalaval kujunenud, on oluline just naiselik (sotsiaalse orientatsiooniga) lähenemine konfliktide lahendamisele.

Seoses IRLi astumisega lahkun ma Eesti Ekspressist ja peatan sellega ajutiselt oma ajakirjandusliku tegevuse, sest leian, et ajakirjanik peab jääma erapooletuks ning minu praegune avaldus läheks konflikti mu professionaalse tegevusega.

Ma ei tee valimistulemuste kohta mingeid prognoose. Tulemusi näitavad valimised ise. Kui minu vaated, mida ma olen väljendanud oma ajakirjanikutöö kaudu, on aktuaalsed ja vajalikud, siis ma leian toetajaid. Kui mitte, siis loodan jätkata loominguga tegelemist."