Toompea välikohvik, kuhu linnarahvast suupistete ja veini kõrvale kandidaatide valimisplatvorme kuulama kutsuti, näikse justkui tähenduslik. Siit vaid kiviviske kaugusel asuvalt Kohtuotsa vaateplatvormilt avaneb vaade kogu Tallinnale, mida opositsioonierakonna poliitikute sõnul on aastate vältel sihilikult valesti juhitud.

Laine Randjärv tõdes, et viimasel ajal on Tallinnas pööratud suurt tähelepanu teede ja tänavate, lasteaedade ja koolide kehvale seisukorrale, kuid tähelepanuta on jäänud maa-alune - torustik. Tema sõnul võiks rahahulk, mida praegune linnavõim poolesaja aasta vanustesse torudesse investeerib, olla kaks-kolm korda suurem.

Veel puudutas Randjärv küsimusi kultuurivaldkonnast, muuhulgas Mustpeade maja hoidmist linnale, aga ka Linnahalli, mida Randjärv nimetas kehva seisukorra tõttu Tallinna häbiplekiks.

Jürgen Ligi esinemisest peegeldus tänasel kohtumisel enesekindlust ja irooniat, kuid samas reetis ka, et otsus linnapea kandidaadiks pürgida ei tulnud talle kergelt. Veel kuu aja eest nentis Ligi, et tal on keeruline end veenda vahetama rahandusministri ametit ühe omavalitsuse juhi oma vastu. Täna põhjendas ta oma kandideerimist naljaga pooleks demokraatia survega. "Mis seal salata, erakonna liikmed on palunud (mul kandideerida)," rääkis Ligi ning viitas ka arvamusküsitlustele, mis näitavat, et suure hulgas linnakodanike arvates on just temasugune õige inimene linnapea
kohale. "Inimesed tahavad ilmselt kõva kätt, tööriista."

Kuigi tänase kohtumise peateema oli linna rahandus ja eelarveküsimused, siis rahandusminister Ligi asetas rahaküsimused oma prioriteetide seas kolmandale kohale. "Mina asetaksin esiplaanile juhtimiskultuuri ehk kuidas otsuseid langetatakse ja põhjendatakse," sõnas Ligi. "Teisele kohale
paigutaksin inimesed, kes seda kultuuri kannavad - mille alusel nad oma töö saanud - kas ringkäenduse või oma võimete järgi."

Lisaks nimetas Ligi linna probleemidena munitsipaalpolitsei näol riigi dubleerimist ja Tallinna televisiooni, mida nimetas eemaletõukavaks propagandamasinaks.

Kõige tähtsamaks pidas eelarveteemat Valdo Randpere, kelle sõnul on praegune linnavalitsus majandanud viisil, mis on muutnud Eesti pealinna avalikkuse silmis hooletuks korruptsioonipealinnaks. "Kui võtta eelarve ette, siis on väga raske leida sealt projekti, mis poleks seotud ühe erakonna valimispropandaga," sõnas Randpere. "Ma näen seal väga vähe asju, mis lähtuvad linna huvidest, aga väga palju niisugust, mis lähtub erakonna huvidest."

Küsimusele, kas Reformierakond hoiab tagataskus veel üht tugevat erakonnavälist kandidaati, vastas Ligi, et väga konkreetselt sellest räägitud pole, kuid miski pole välistatud. "Variante on olnud
tõenäolisemaid ja vähem tõenäolisi, aga eks meil ole ka veel aega neid valikuid teha, praegu on alles valimisteks valmistumine," lisas Ligi.

Reformierakonna lõplik kandidaat Tallinna linnapea kohale selgub 17. augustil.