"Keskerakond kordas oma eelmiste valimiste tulemust ja selles mõttes midagi olulist ei muutunud," rääkis Ansip Delfile.

Valitsusjuhi sõnul on tal kahju nendest inimestest, kes andsid oma hääled valimisliitudele. "Sisuliselt need hääled läksid Savisaare toetuseks ehkki häälte andjad oma hääli kindlasti ei mõelnud anda Savisaare toetuseks," rääkis Ansip.

Valitsusjuht avaldas heameelt, et koalitsioonipartneril IRLil läks Tallinnas hästi ja möönis, et oleks soovinud Reformierakonnalt paremat tulemust.

Tallinna volikogu 79 kohast sai valimistulemuste põhjal Keskerakond 46, IRL 16, Reformierakond üheksa ning Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) kaheksa mandaati.

Ansipi sõnul ei olnud sotsiaaldemokraatide valimistulemus vastavuses avaliku arvamuse uuringutega ega sotsiaaldemokraatidele prognoositud tulemusega.

"Nad olid pooleteise aasta jooksul populaaresemaks erakonnaks ja lõpetada kesise neljanda tulemusega ei ole kindlasti nende jaoks ootuspärane," ütles Ansip SDE kohta, kes on end nimetanud järgmise peaministri parteiks.

"Küllap nad peavad tegema järeldused oma kampaaniast ja üldse erakonna juhtimisest," lausus Ansip, kuid lisas samas, et SDE on saanud endale ühe värvika liidri juurde, kelleks on Kuressaares ligi tuhat häält kogunud Hannes Hanso.

"Ma rõõmustan, et uusi liidreid kasvab," lausus Ansip, mõeldes ka IRL Tallinna linnapeana kandideerinud Eerik-Niiles Krossi, kes tema hinnangul tahab väga poliitikuks saada ja kes on teinud nii nüüd kohalike valimistel, kui ka varem üksikkandidaadina Pärnust riigikokku kanideerides hea tulemuse.

Kohalike volikogude valimistel ja riigi juhtimisel ei näe Ansip aga midagi ühist, sest need on kaks täiesti erinevat elektoraati ja mingit mõju nendel valimistel riigikogu või valitsuse tegevusele ei ole.