Igasugune arutamine riigikogu täiskogus on kasulik, ütles Palling vastates Eesti Päevalehe ja Delfi ajakirjaniku küsimusele, kas tänasest migratsioonipoliitika teemalisest arutelust riigikogus ka mingi kasu sünnib.

"Kõik inimesed, kellel on südamel ja kes pole selle teema kohta veel vastutavatelt inimestelt küsida saanud, saavad seda teha," lausus Palling ja lisas samas, et Euroopa Liidu asjade komisjon on käitunud väga avatult ja erinevaid osapooli kutsunud kaasa mõtlema ja arutama.

Nüüd on Pallingu sõnul olemas ka reaalne tegevuskava, mida siseminister Hanno Pevkur ja sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna riigikogu ees tutvustavad. "Siin ongi, mida arutada ka," sõnas Palling ja kinnitas, et kaks erinevat poolust jõuavad läbi arutelu kindlasti teineteisele lähemale.

"Keegi [riigikogus] ei eita, et kriis eksisteerib ja me peame sellega tegelema, aga tõenäoliselt need lahendused, mida me kõik näeme, on mõnevõrra erinevad," lausus Palling. Kui tegeleda kõikide aspektidega: juba Euroopasse jõudnud põgenikega, kriisi algpõhjuste lahendamisega ja Süüria lähiriikide toetamisega koos, siis oleme Pallingu sõnul lahenduse lävel. Putini tegevus Süürias aga tema hinnangul kriisile lahenduse leidmist ei lihtsusta.

Rahvusvaheliselt rõhutatakse Pallingu sõnul seda, et tuleb panustada enim põgenikke vastuvõtnud Aafrika riikide aitamisse. Eestisse oodatakse esimesi sõjapõgenikke selle aasta lõpus.