Reutersi kohaselt on see esimene kord kahe nädala jooksul, mil avalikkus on Šoigu suust sõnu kuulnud.

Venemaa kaitseministeeriumi postitatud videost nähtus, et relvatarneid puudutaval koosolekul osales Vene armee kõrgem juhtkond - sealhulgas ka kindralstaabi ülem Valeri Gerassimov, kes oli samuti hiljuti avalikkuse eest mõnda aega peidus.

"Jätkame plaanijärgset relvastuse ja varustuse tarnimist," märkis Šoigu videos. "Prioriteetideks on kaugmaa täppisrelvad, õhuväevarustus ning strateegiliste tuumajõudude lahinguvalmiduse säilitamine."

Spekulatsioonide keeris

Ukraina allikate sõnul viibis Šoigu avalikkuse eest eemal südamerabanduse tõttu. Kremlist on eelnevalt kuuldused Šoigu terviseprobleemidest ümber lükatud - kaitseministril olnud lihtsalt käed "sõjalise erioperatsiooni" tõttu kinni.

Pea koheselt, kui rahvusvaheline meedia hakkas spekuleerima Šoigu puudumise üle, ilmus temast Vene meediasse videoesinemine - nii mõnedki poliitikavaatlejad kahtlustavad, et neljapäeval avalikkusele kuvatud video (mille raames Šoigu ei võtnud kordagi sõna) oli lavastus.

Ukraina siseministri nõunik Anton Geraštšenko väitis, et Vene kaitseministeeriumile olevat antud korraldus jätta avalikkusele mulje Šoigu kohalolekust.

"Tema kadumine mõjutab negatiivselt Vene relvajõudude imagot ja tõsiseltvõetavust," selgitas ta. "Korralduse kohaselt tuleb kõigis kaitseministeeriumi ametlikes kanalites avaldada iga päev fotosid ja tekstimaterjale, näitamaks, et Šoigu juhib ja osaleb sõjalises tegevuses."

Geraštšenko väitis ühtlasi, et täna avalikkuse ette jõudnud video on salvestatud ette juba 11. märtsil.

Jaga
Kommentaarid