Varem avaldamata video näitab selgelt terasest laevaküljes avanevat auku, mille ääred on väljapoole paindunud.

Chalmersi ülikooli mereinseneeria emeriitprofessor Anders Ulfvarson ütles Rootsi Raadiole, et nähtu mõjub talle üllatavalt. „Kahjud on suuremad kui ma arvasin ja paistab, et metallplaadid on paindunud suunaga väljapoole,” ütles Ulfvarson.

2,5-minutilist videot saab vaadata Rootsi Raadio kodulehel. Sukeldumisoperatsiooni alustati 9. juulil. 15. juulil teatasid uurijad päev varem avastatud faktist, et erinevalt varasematest uurimistest on laeva vööriramp ülejäänud laevakerest eraldunud ja pääs autotekile avatud. Tollal avaldatud materjali näeb siit.

Täna teatas Estonia hukkunute omaste initsiatiivil asutatud SA Mare Liberumi ekspeditsioon, et autoteki pardas asuvatest ustest kaks on suletud ja terved. Teisi uksi pole Mare Liberumi allveerobotiga esialgu veel uurida õnnestunud. „Üks küsimus oli, et kuidas täitusid laeva erinevad osad veega ehk kuidas pääses vesi autoteki all olevatele tekkidele,” ütles ekspeditsiooni juht Margus Kurm meediale. „Varasemad uuringud on eeldanud, et autotekil olevad uksed purunesid veesurve tõttu ja sealt pääses vesi alumistele tekkidele.” Juhul, kui peaks selguma, et kõik uksed on siiski terved, pidi vesi autoteki alla voolama kuskilt mujalt, lisas Kurm.

***

Pühapäeval, 3. oktoobril on Eesti Ekspressi krimifestival (rohkem infot SIIT), kus on arutelu teemal „Estonia: Traagiline liiklusõnnetus või kriminaalkuritegu? Kas, kuidas ja miks peaks Estoniat uurima?"