"Juriidiline teema ei ole meie analüüsida, see on küsimus teistele Rootsi ametitele – politseile ja prokuratuurile," ütles Bäckstrand. Prokuratuur omakorda selgitas, et menetluste käivitamine sellistes küsimustes on Rootsis politsei pärusmaa. Viimased on lubanud oma seisukoha teada anda.

Bäckstrand juhtis tähelepanu juba käimasolevale, Eesti ohutusjuurdluse keskuse juhitavale uurimisele ja selle eestvedajale Rene Arikasele ning avaldas arvamust, et Eesti riigi juhitud uurimisel tuleks lasta edasi liikuda. Ta leidis, et erauurimine võib ametlikku uurimist segada: "Alati on risk, et asitõendid saastuvad."

Jörgen Zachau, Rootsi poole peauurija ametlikus juurdluses, avaldas oma kodumaa meedias Kurmi avantüüri legaalsuse kohta resoluutsemat seisukohta ja ütles, et tema hinnangul on tegemist hauarahulepingu rikkumisega.

Zachau uudisteagentuurile TT: "Meie ei saa ette võtta, mida iganes tahame, vaid pidime lepingu muutmise ära ootama. Seda tehti aga vaid selleks, et võimud saaks õnnetust uurida. Aga ma pole täpselt Eesti ja Soome seadustega kursis, näiteks Saksa kodanikele kehtivad teised tingimused."