Keskerakonna esimees Jüri Ratas sõnas, et fraktsiooni ja juhatuse ühisarutelu tulemusena leiti, et Mailis Repsil tuleb keskenduda enda kaitsmisele käimasolevas uurimises ning erakond tervikuna saab keerulises olukorras edasi liikuda raskete, kuid vajalike muudatustega. "Tänan Mailist, kes on väga teeneka ja võimeka poliitikuna märkimisväärselt panustanud Eesti elu arengusse ja Keskerakonna tegevusse nii erakonna aseesimehe kui ka riigikogu fraktsiooni juhi ja mitmekordse ministrina," ütles Ratas.

Keskerakonna esimees ei nimetanud täna erakonna aseesimeest, riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimehe valimised toimuvad esimesel võimalusel. Juhatuse ettepanek fraktsioonile on valida esimeheks Jaanus Karilaid ning aseesimeesteks Kersti Sarapuu ja Andrei Korobeinik.

Täna kirjutas Delfi, et erakonnakaaslastel oli eile oma fraktsiooni esimehe tabamisega tükk tegemist. Vältimatu vestluse pidamiseks pidi erakonna endisele aseesimehele, varasemale presidendikandidaadile ja mitmekordsele ministrile lausa füüsiliselt ukse taha minema, sest telefonikõnedele ta ei vastanud.

Mailis Reps ei ole olnud ka Delfi ajakirjanikele kättesaadav. Kuigi tegemist on riigikogu suuruselt teise fraktsiooni juhiga, pealegi veel valitsuskoalitsioonis osaleva saadikurühma juhiga, on Reps olnud meedia jaoks kui kuuvarjutus ka kõikvõimalike muude poliitiliste teemade puhul.
Repsi paturegister: prokuratuur kahtlustab omastamist
  • Mullu 17. novembril pani Repsi korruptsiooniskandaalide palli veerema Õhtuleht, kes avaldas jäädvustused sellest, kuidas haridus- ja teadusministeeriumi palgal olev autojuht sõidutab ministeeriumi autoga Repsi lapsi. Leht veendus allikatega suheldes, et see tegevus oli süsteemne.
  • 2019. aastal oli minister Reps palunud viia endale koju kohvimasina Jura. Ministeeriumi töötajad täitsidki Repsi soovi. Masin jõudis tagasi ministeeriumisse alles pärast Repsi ametist tagasi astumist.
  • Kulu tekkis ministeeriumile ka sellest, kui Reps kasutas mulluse Rally Estonia ajal Tartu hotellis Pallas kahte tuba. Arve jõudis ministeeriumini, kuigi selle maksis minister hiljem ikkagi ise kinni. Seegi juhtus alles pärast Õhtulehe poolset teema vastu huvi tundmist.
  • Kurikuulsaks saanud bussi kasutas Reps ka oma pere puhkusereisil Horvaatiasse. Sel ja teistelgi kordadel tehti ministeeriumi kütusekaardiga oste, mille puhul on alust kahtlustada, et tegemist oli jällegi isiklikku laadi kuluga.
  • Õhtulehe allikad on lehele väitnud, et politseis on jagatud tunnistusi ka Repsi lastele ministeeriumi rahade eest ostetud lennupiletite kohta.
  • Haridus- ja teadusministeeriumis olid palgal Mailis Repsi sõbranna ja tädipoja naine. Viimase kuuteenistus oli 3500 eurot. Haridus- ja teadusministeeriumi kodulehel nende nimesid ei leidunud, vähemalt mitte siis, kui ajakirjandus teema vastu huvi tundma hakkas. Ministri pikaaegne autojuht tunnistas, et nõunikud tegelevadki suuresti Repsi pereelu küsimustega.
  • 13. jaanuaril 2020 pidas Mailis Reps restoranis Mon Repos sünnipäeva. Suurema osa mainekas restoranis toimunud õhtuveetmise külalistest keskerakondlased nii partei riigikogu fraktsioonist kui ka erakonna juhatusest. Arve tasus haridus- ja teadusministeerium.