"Mõni õnnetus kohe hüüab tulles. Näiteks täna öösel sõitis Tallinnas Masina tänaval esialgsetel andmetel 18-aastane noormees elektritõukerattaga trepist alla," vahendab PPA Twitteris.

Ta kaotas sõiduki üle kontrolli ning kukkus. Sõidukil oli ka kaasreisija, 19-aastane noormees. Too viidi haiglasse.

Õnnetustest elektritõukeratastega oli hiljuti juttu ka Delfi erisaates. PPA liiklusjärelvalvekeskuse patrullitalituse juht Varmo Rein rääkis, et kahjuks on juhtumeid, kus sõidetakse kahekesi või isegi kolmekesi.

"See on miski, milleks sõiduk üldse mõeldud pole, võib hoopis rohkem inimesi viga saada," rääkis ta. Peamine põhjus on kukkumine. Elektritõukeratastel on pisikesed rattad, mistap piisab väikesest kivist või august. "Lisaks ka äärekividele otsasõidud," sõnas ta.

PPAst öeldi Delfile, et tänase seisuga on sel aastal politseis registreeritud 45 inimvigastatutega liiklusõnnetust kergliikuri osalusel. Kokku on viga saanud 48 inimest.

Mõned olulisemad punktid, mida tasub meeles pidada kergliikurite kohta:

* Suurim lubatud sõidukiirus kergliikuril on 25 km/h.

* Kergliikurit kõnniteel parkides peab jääma jalakäijale vähemalt 1,5m laiune käiguriba.

* Alla 16-aastane kergliikuri juht peab kandma kiivrit.

* Kergliikur on mõeldud ainult ühe inimese transpordiks

* Sõiduteega lõikumise kohale mööda jalgteed, kõnniteed, jalgratta- ja jalgteed või jalgrattateed lähenev kergliikurijuht peab vähendama kiirust ning ületama sõidutee jalakäija tavakiirusega.

* Ülekäigurajal või ülekäigukohal võib sõidutee ületada kergliikuriga sõites, kuid kergliikurijuhil ei ole sõidukijuhi suhtes eesõigust, välja arvatud juhul, kui kergliikurijuht ületab ülekäigurajal või ülekäigukohal sõiduteed, millele sõidukijuht pöörab.

* Kergliikuriga tohib sõita: jalgrattarajal, jalgrattateel, jalgratta- ja jalgteel, jalgteel, kõnniteel. Kui selline tee või teeosa puudub või selle seisukorra või liiklusolude tõttu on seal sõitmine oluliselt raskendatud, tohib kergliikuriga sõita sõidutee parema ääre lähedal või teepeenral.

* Kergliikurijuht peab vahetus läheduses olevast jalakäijast möödumisel sõitma kiirusega, mis ei erine oluliselt jalakäia kiirusest ja mis võimaldab jalakäijast ohutult mööduda.

* Kergliikuril peab olema: töökorras pidur või pidurdamist võimaldav süsteem, tasakaaluliikuril iseeneslikku liikumist takistav seade, signaalkell, välja arvatud juhtrauata kergliikuril, ees valge ja taga punane ning külgedel kollane, punane või valge helkur või tuli, välja arvatud juhtrauata kergliikuril.