Hiljem teavitab välisminister Jeremy Hunt parlamenti edasistest sammudest, mida valitsus kavatseb astuda, vahendab BBC News.

Eile teatas Briti välisministeerium, et Hunt rääkis oma Prantsuse ja Saksa kolleegidega, kes mõlemad Iraani tegevuse hukka mõistsid.

Nii Prantsusmaa välisminister Jean-Yves Le Drian kui ka Saksamaa välisminister Heiko Maas kinnitasid, et laevade vaba läbipääs Hormuzi väinast on Euroopa riikide jaoks prioriteet, aga olukorra eskaleerumist piirkonnas ei soovita.

Kaitseminister Tobias Ellwood ütles, et Briti sõjalaevad sõidavad iga päev selles piirkonnas läbi sada meremiili, aga iga laeva eskortida on võimatu. Ellwoodi sõnul tuleks mereväkke rohkem raha investeerida, kui Suurbritannia tahab rahvusvahelisel areenil jätkuvalt mingit rolli mängida.

Iraani revolutsiooniline kaardivägi hõivas reedel Briti tankeri Stena Impero, mida Iraan süüdistas „rahvusvaheliste merendusreeglite rikkumises”.

Hunti sõnul hõivati tanker Omaani vetes „selges vastuolus rahvusvahelise õigusega” ja sunniti sõitma Bandar Abbasi sadamasse Iraanis.

Kaks nädalat varem osalesid Briti kuninglikud merejalaväelased Iraani tankeri Grace 1 hõivamises Gibraltari juures, sest see vedas Euroopa Liidu sanktsioonide vastaselt naftat Süüriasse.

Stena Impero meeskonnaliikmed on India, Venemaa, Läti ja Filipiinide kodanikud. Iraani Press TV teatel on nad viidud laevalt ülekuulamisele.