"Kaja Kallas jätkuvalt loodab, et see koalitsioon on tehtav ning see oleks Eestile parim," kirjeldas Toom Delfile, miks tema hinnangul Kallas jätkuvalt Ratasele koalitsiooni moodustamiseks ettepanekuid teeb.

Yana Toom Kallasele lootust ei anna. "Vaadates tänast volikogu, oleksin mina suht pessimistik," sõnas ta alternaiivse koalitsiooni võimalikkust kommenteerides.

Homme Tallinna vanalinnas toimuvat protestimeeleavaldust EKREga valitsuse moodustamise vastu korraldab teiste hulgas ka Toomi poeg. Toom ütles, et temal on kodus sarnane dilemma Jaan Männikuga, kelle lapsed tema käest küsisid pärast EKRE-sse astumist, et kas too on nats, mispeale Männik erakonnast kiiresti välja astus.

Toom on Keskerakonna europarlamendi valimiste esinumber. Peamiseid küsimusi, millega ta seal oma tegevust jätkab on sotsiaalõiguste sammas. "Sotsiaalsete standardite ühtlustamine Euroopa liidus, eriti vaestes riikides nagu Eesti... Ja kui ma ütlen vaene riik, see pole sõimusõna!" sõnas Toom. Ta jätkas, et komisjonis võib olla plaanis teha "asju hullemaks" autoriõiguste direktiivi osas. Niisiis plaanib ta jätkata autoriõiguste osas vastuseisu vaba interneti eest. Ta viitas suisa, et mõned liikmesriigid võivad minna Euroopa liidu vastu kohtusse.