Laval keeldus Martin Helme sõna andmast Indrek Tarandile, kes hüüdis: "Kui te ei taha, et siia tulevad sajad tuhanded pagulased, siis hääletage sotside poolt!" Kohapeal viibinud Delfi piltniku sõnul oli Tarand ise lavale tormanud ning nagu nähtub ka videost, püüti talt korduvalt mikrit käest ära võtta.

See aga ei õnnestunud. Videost on näha, kuidas EKRE poliitnõunik Urmas Espenberg puksis Tarandi lavalt maha, seal olnud inimesed tõmbasid ta platsile pikali ja rebisid peast päikeseprillid. Seda saatsid pikalt saatvad hüüded ning väited, et Tarand oli protestil purjus.

Tarandi aitas lõpuks püsti eurosaadikust kolleeg Ivari Padar, kes rahustas asjaosalisi, ning Tarand pääses meeleavaldajate küüsist.

Delfi küsimusele, kuidas Tarand end tunneb, vastas ta, et nõnda, nagu tema vanuses mehele kohane. "Ma tunnen end halvasti, kuna mulle on tekitatud füüsilist valu. Ja mind füüsiliselt rünnati," täpsustas Indrek Tarand Delfile. Ajakirjaniku küsimuse peale, kas Tarand osanuks oodata, et olukord selliselt eskaleerub, sõnas ta: "Ma olen väga mures selle pärast. Ei, ma oleks inimestele jaganud Paul Collieri raamatuid, mis mul kaasas olid, et inimesed oleksid saanud lugeda asjakohast kirjandust."

Samuti juhtis Tarand tähelepanu tõigale, kuidas EKRE juhid olid tekkinud mäsu osas tegelikult võimetud. "Seda oligi karta - kui EKRE on praktiseerinud kõne- ja sõnaruumi debati vulgariseerimist, siis ega liidrid seda ei kontrolli," sõnas Tarand.

Meeleavaldusel korda loonud turvafirma K-Security juhatuse liige Margus Laas sõnas Delfile, et ta ei ole näinud videot, milles jäädvustunud Indrek Tarandi rünnak. Videost on aga näha, kus Tarandit kukutava tõuke teeb turvatöötaja. Enne kui reporter Laasile küsimuse jõudis esitada, sõnas mees ärritunud toonil, et ei soovi midagi kommenteerida ning katkestas kõne.