"Aleksei Turovski kirg ja pühendumus selgitada looduses ning loomariigis toimuvat on ainulaadsed. Kui laia silmaringiga ja erudeeritud inimene räägib sellest, mis ka talle endale üle kõige huvi pakub ning korda läheb, jäävad innustunult kuulama nii vanad kui noored," ütles Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Anto Liivat.

Tallinna teenetemärgi kandidaatideks esitasid sotsiaaldemokraadid Tallinna Tehnikaülikooli Meresüsteemide Instituudi okeanograafia õppetooli juhataja ja meteoroloogia professori Sirje Keevalliku, Mustamäe linnaosa kultuuri- ja noorsootöö spetsialisti Anu Tuti, Junior Achievement Eesti SA tegevdirektori Epp Vodja, Tallinna vanima asumiseltsi Pelgulinna seltsi asutaja ja eestvedaja Pille-Maris Arro, VAT Teatri asuta ja lavastaja Aare Toikka, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia dotsendi Mare Väljataga, Lilleküla Gümnaasiumi õppealajuhataja Anu Luure ning pikaaegse kabeedendaja ja Nõmme kabeklubi treeneri Heinar Jahu.

Tallinna vapimärk antakse füüsilistele isikutele linnapoolse erilise austusavaldusena. Teenetemärgid antakse füüsilistele isikutele Tallinnale osutatud eriliste teenete eest. Vapimärgi ja teenetemärkide andmise otsustab linnavolikogu ning need antakse autasustavatele üle Tallinna linna päeval, 15. mail.