Wilders avas laupäeval oma valimiskampaania jalutuskäiguga kodulinnas Spijkenisses, mis on osa etniliselt mitmekesisest tööstuspiirkonnast, mis ümbritseb Rotterdami ja on PVV kants, vahendab Reuters.

„Mitte kõik ei ole kõnts, aga Hollandis on palju Maroko kõntsa, kesd teevad tänavad ohtlikuks,“ ütles Wilders inglise keeles ajakirjanikele. „Kui te tahate oma maa tagasi saada, kui te tahate teha Hollandi hollandi rahva jaoks, taas teie oma koduks, võite te valida ainult üht parteid.“

Wildersi sõnul ei võeta noorte marokolaste kuritegevust tõsiselt.

Wilders, kes on ennast varjanud pärast seda, kui islamist mõrvas 2004. aastal Hollandi filmirežissööri Theo van Goghi, lubab keelata moslemite sisserände, sulgeda kõik mošeed ja viia Hollandi Euroopa Liidust välja.

Wilders loodab süsteemivastaste meeleolude ülemaailmsele esiletõusule, mis on juba viinud Donald Trumpi USA presidendiks ja pannud britid hääletama Euroopa Liidust lahkumise poolt.

„Vaatamata eliidi kogu vihkamisele ja hirmukülvamisele Suurbritannias ja Brüsselis võtsid inimesed saatuse oma kätesse,“ ütles Wilders. „Ma arvan, et see juhtub Hollandis, Prantsusmaal, Austrias ja Saksamaal.“

PVV juhib arvamusküsitluste järgi populaarsusedetabelit 17 protsendiga, edestades napilt peaminister Mark Rutte juhitavat liberaalset Vabaduse ja Demokraatia Rahvaparteid (VVD).

Kui Wilders peaks valimised võitma, tekib tal siiski raskusi valitsuse moodustamisega, sest enamik suuri erakondi on välistanud temaga koalitsiooni moodustamise.