53-kilomeetrise jalgsirännaku esimesel ja teisel päeval kohtuvad kaitseväelased Sinimäe põhikooli ja Narva-Jõesuu keskkooli õpilastega. Narvas annavad ameeriklased külalisloenguid Narva Eesti gümnaasiumi, Narva Kesklinna gümnaasiumi ning Narva Pähklimäe gümnaasiumi õpilastele ja Tartu Ülikooli Narva kolledži üliõpilastele.

Jalgsirännakule eelneb motoriseeritud rännak Tapa linnakust Voka asulasse. Jalgsirännakut, mille jooksul harjutavad eestlased ja ameeriklased allüksuste koostegutsemist jao-, rühma- ja kompaniitasandil, alustatakse Voka alevikust 7. veebruari ennelõunal. Kaitseväelased liiguvad Vaivina poole mööda Voka-Sillamäe maanteed, Vaivinast minnakse edasi Tallinn-Narva maanteed mööda Sillamäele. Sillamäel näeb kaitseväelasi liikumas Tolstoi, Kesk, Pavlovi ja Gagarini tänaval. Esimene päev lõpetatakse Sinimäe põhikoolis.

Teise päeva varahommikul liigutakse Mummassaarde ja sealt edasi Narva-Jõesuusse.

Kolmanda päeval varahommikul alustatakse Narva-Jõesuust rännakut Narva suunas mööda Narva-Narva-Jõesuu-Hiiemetsa maanteed. Narvas liiguvad kaitseväelased mööda Sepa tänavat, Sadama teed ning Jõe, Raja ja Malmi tänavat.

Nii Eesti kui Ameerika Ühendriikide kaitseväelased kannavad kogu rännaku ajal täielikku rännakuvarustust. Kuna kaitseväelased kasutavad liikumiseks avalikke teid ja tänavaid, loodab kaitsevägi koos liitlastega liiklejate mõistvale suhtumisele.