Esmaspäeval on konverentsi peaettekandjateks Slovakkia peaminister Robert Fico, kes annab ülevaate Euroopa Liidu hetkeolukorrast, ning Euroopa Komisjoni asepresident Frans Timmermans, kes kõneleb rahvusparlamentide rolli tugevdamisest Euroopa Liidus. Pärastlõunal on arutelu all Euroopa Liidu ja Ameerika Ühendriikide vahelise kaubanduskokkuleppe (TTIP) väljakutsed ja võimalused. TTIPi kontekstis on oodata ELi liikmesriikide parlamentide poolset esimest tagasisidet USA presidendivalimiste tulemuse mõju kohta ELi-USA koostööle.

Teisipäeva hommikuses konverentsi paneelis keskendub Euroopa Komisjoni energeetikavolinik Maroš Šefčovič Euroopa Energialiidule. Koos volinikuga esineb sõnavõtuga ka Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Kalle Palling, kes rõhutab energiaühenduste väljaehitamise ning Euroopa Liidu ühtse elektri- ja gaasituru loomise vajadust.

Veel käsitletakse COSACi täiskogul Euroopa Liidu välispiiride kaitse ning ebaseadusliku rändega seotud küsimusi. Rände teemalise paneeli peaettekandjaks on Slovakkia siseminister Robert Kalinak ning paneelis osalevad Ungari ja Itaalia ELi asjade komisjonide esimehed.

Eesti delegatsioonis on lisaks ELAKi esimehele Kalle Pallingule aseesimees Jaak Madison ning liikmed Johannes Kert, Toomas Jürgenstein ja Oudekki Loone.

Eesti korraldab eesistujamaana COSACi täiskogu konverentsi tuleva aasta novembri lõpus Tallinnas.