“Hindame Jüri Ratase iseloomuomadusi ja põhiväärtusi elule, tema töökust, eesmärgile pühendumust, koostöövalmidust ja -oskust. Näeme, et Jüri Ratasel on kompetentsi ja tarkust viia Eesti suurim erakond edasi sihikindla, oma põhimõtteid hoidva, eesmärke ja lubadusi täitva, tugeva ja ühtse meeskonnana," sõnas Saaremaa piirkonna juht Janne Nurmik erakonna pressisekretäri vahendusel ning lisas, et juhatuse otsus sündis konsensuslikult.

Erakonna looja ja aastaid selle hinnatud juhi, Edgar Savisaare, tulevikupositsioon ja -roll sõltub Nurmiku hinnangul eelkõige Savisaare enda sisemisest soovist ja tahtest. “Ideaalis võiks Edgar Savisaar olla kui kindel kalju ja seljatugi oma väärikale mantlipärijale ja tema meeskonnale, olla väärtuslik usaldusisik ja nõuandja. Keskerakonna sümbol ja Eesti poliitika suurkuju on Edgar Savisaar tänaseks juba nagunii, ja jääb selleks alatiseks."

Juhatuse kandidaatideks seab Saaremaa piirkond erakorralisel kongressil Tallinna linnavolikogu esimehe Kalev Kallo, Tallinna abilinnapea Kalle Klandorfi, riigikogu liikmed Enn Eesmaa, Jaanus Karilaidi, Mihhail Korbi, Kadri Simsoni ja Mailis Repsi ning Põhja-Tallinna linnaosa vanema Raimond Kaljulaidi. Aukohtu esimehe kohale esitab Aadu Musta kandidatuuri ning revisjonikomisjoni liikme kohale Jaak Aabi kandidatuuri.

“Hinnates erakonna ühtsust ja soovides säilitada kodurahu, võimaldab Kesklinna piirkonna juhatus kandideerida Eesti Keskerakonna erakorralisel kongressil läbiviidavatel valimistel erakonna juhtorganitesse kõigil väärikail erakonna liikmeil, keda esitati piirkonna juhatuse koosolekul kandidaatideks ning neil, kes avaldasid selleks soovi,” ütles aga Keskerakonna kesklinna piirkonna juht Aini Härm.

Juhatuse kandidaatideks seab piirkond Tallinna Linnavolikogu esimehe Kalev Kallo, Tallinna abilinnapead Taavi Aasa, Mihhail Kõlvarti ja Eha Võrgu, Tallinna Linnavolikogu liikme Meelis Pai, Pirita linnaosa vanema Tõnis Mölderi ning Põhja-Tallinna linnaosa vanema Raimond Kaljulaidi, Riigikogu liikmed Maarika Tuus-Lauli ja Mihhail Korbi ning Eesti Keskerakonna peasekretäri kohusetäitja Jaak Aabi.

Aukohtu esimehe kohale esitatakse Kalle Klandorfi kandidatuur ning revisjonikomisjoni liikme kohale Andres Jaadla, Enn-Toivo Annuki ja Meelis Kurgpõllu kandidatuurid.

Keskerakonna Seenioride kogu arutas oma 20. oktoobri juhatuse koosolekul erakonna erakorraliseks kongressiks kandidaatide esitamist. Esimehe kohale otsustati üles seada Riigikogu aseesimehe Jüri Ratase kandidatuur.

Juhatuse liikmekandidaatideks esitati Keskerakonna Seeniorite kogu juht Elmar-Johannes Truu; Tallinna abilinnapead Taavi Aasa, Kalle Klandorfi ja Mihhail Kõlvarti; Euroopa Parlamendi liikme Yana Toomi; Riigikogu liikmed Mailis Repsi, Kadri Simsoni, Aadu Musta ja Märt Sultsi; Tallinna Linnavolikogu esimehe Kalev Kallo; peasekretäri kohusetäitja Jaak Aabi ja erakonna Viljandimaa piirkonna juhi Helmut Hallemaa.

Aukohtu esimehe kandidaadiks seadsid seeniorid üles Tiit Kivikase.

20. oktoobril toimunud Keskerakonna Tartu linna piirkonna juhatuse koosolekul otsustati kksmeelselt erakonna esimehe kohale toetada Jüri Ratase kandidatuuri.

Kandidaatideks Keskerakonna juhatusse esitati Tartust Riigikogu liikmed Aadu Must, Erki Savisaar, Jaanus Karilaid, Mihhail Korb, Anneli Ott, Mailis Reps ja Kadri Simson; Tallinna abilinnapea Taavi Aas ning Põhja-Tallinna linnaosavanem Raimond Kaljulaid.

Revisjonikomisjoni esitati Olev Raju ja Anton Stalnuhhini kandidatuur, aukohtu esimehe kohale Tartu Linnavolikogu esimehe Vladimir Šokmani kandidatuur.

Avalikult on teatanud veel juba ka näiteks Nõmme ja Pirita piirkonnad, et toetavad Ratast.