Ürituse üheks korraldajaks on MTÜ Eesti Indoeurooplaste Liit Rodina juhatuse liige Allan Hantsom, kes on ka varem korraldanud NATO-vastaseid üritusi. Eesti kodanikust Hantsom on varem kriminaalkorras karistatud vara tahtliku hävitamise eest. Lisaks mõisteti ta 2002. aastal süüdi riigivastases kuriteos rahvuse ja rassilise vihkamise eest.

Lisaks Hantsomile korraldavad üritust ka Aleksei Esakov ja Sergei Tsaulin. Kolmik kuulub ka MTÜ Venemaa Kaasmaalased Euroopas juhatusse.

Ürituse korrapidajateks on teiste hulgas Meelis Kaldalu ja kunstnik Neeme Lall. Kaldalu on poliitaktivist, kes varastas riigikogust arvuti, tungis mõni aasta tagasi Eurovisiooni lavale võitjat õnnitlema ning keeldus presidendi vastuvõtul Evelin Ilvesega kätlemast.

Sotsiaalmeedias kutsutakse üritust "Rahu marsiks". "10. septembril saavad Eesti elanikud koos teiste eurooplastega toetada Šveitsi kodanikke nende initsiatiivis – rongkäigu läbiviimises Euroopa linnade tänavatel, mille eesmärgiks on rahulolematuse väljendamine seoses Euroopa kasvava militariseerimisega," seisab ürituse kirjelduses.

Kogumine toimub Šnelli pargis, Balti jaama vastas. Liigutakse edasi mööda Nunne tänavat, Pikka, Kinga tänavat Raekoja platsini, siis mööda Kullasseppa, Harju tänavat Vabaduse väljakuni, Meieri treppist üles Komandandi teeni, siis mööda Toompea tänavat Lossi platsini, kus toimub miiting.