10. septembril toimub Tallinnas rongkäik ja miiting, et protesteerida USA sõjatehnika toomise vastu Ida-Euroopa riikidesse.

Ürituse üheks korraldajaks on MTÜ Eesti Indoeurooplaste Liit Rodina juhatuse liige Allan Hantsom, kes on ka varem korraldanud NATO-vastaseid üritusi.

Eesti kodanikust Hantsom on varem kriminaalkorras karistatud vara tahtliku hävitamise eest. Lisaks mõisteti ta 2002. aastal süüdi riigivastases kuriteos rahvuse ja rassilise vihkamise eest. Kaitsepolitsei 2002. aastal ilmunud aastraamatus on kirjas: "Aprillis 2002 mõisteti kolm kohtualust: Allan Hantsom, Sergei Vassetškin, Sergei Seleznjov süüdi KrK §-s 72 lg 1 (rahvusliku, rassilise, usulise või poliitilise vihkamise, vägivalla või diskrimineerimise õhutamine) sätestatud kuriteo toimepanemises, kuna eeluurimisel oli tuvastatud ja dokumentaalselt tõendatud, et VRÜ aktivistid levitasid rahvuslikku ja rassilist vihkamist sisaldavat infobülletääni Kolovrat."

Infolehe eesmärgiks oli levitada Eestis teavet Venemaal tegutseva vene marurahvuslasi koondava organisatsiooni VRÜ tegevuse ja ideede kohta. Kolovratis kujutasid kohtualused Eestit kui iidset venelastele kuuluvat territooriumi ning eestlasi kui reeturlikke, vägivaldseid, autundeta ja juute ning venelasi vihkavaid inimesi.

Lisaks Hantsomile korraldavad üritust ka Aleksei Esakov ja Sergei Tsaulin. Kolmik kuulub ka MTÜ Venemaa Kaasmaalased Euroopas juhatusse.

Ürituse korrapidajateks on teiste hulgas Meelis Kaldalu ja kunstnik Neeme Lall. Kaldalu on poliitaktivist, kes varastas riigikogust arvuti, tungis mõni aasta tagasi Eurovisiooni lavale võitjat õnnitlema ning keeldus presidendi vastuvõtul Evelin Ilvesega kätlemast.