„Kui jutt käib praegustest suhetest Leedu ja Venemaa vahel, on arusaadav, et meie maa reageerib väga tundlikult Ukrainas toimuvale, elab seda üle, paljudel tekib küsimus: „Kes võib olla järgmine?“ Teiselt poolt sellest, et me nimetame igal võimalusel kõnepuldist Venemaad agressoriks, Leedu rahva julgeolek ei suurene, välisturgudele ja investoritele saadame me paanilise sõnumi ning Leedusse positiivselt suhtuvate inimeste hulk venelaste hulgas ainult kahaneb,“ rõhutas Ušackas intervjuus väljaandele Lietuvos Žinios, vahendab Leedu Delfi.

„Me peame oma koduseid asju ajama soliidsemalt, järjekindlamalt ja rahulikumalt: tugevdama majandust, täiustama haridust, sealhulgas kõrgharidust, eraldama vajalikud ressursid ning olema valmis riiki kaitsma, laiendama koostööd USA ning teiste NATO ja Euroopa Liidu riikidega,“ lisas Ušackas.

Ušackas on veendunud, et suhetes Venemaaga on vaja „mõningast psühholoogilist deeskaleerimist“.

„Meie Venemaad ei muuda, ei muuda ka oma naabrust. Seetõttu on tähtis säilitada koostööd, dialoogi, eriti valdkondades, mida ei puuduta sanktsioonid, tasub suhelda Venemaa elanikega, ülikoolidega, tudengitega, meile lähedase Kaliningradi oblastiga,“ ütles Ušackas.