“Selleks, et lõpetada meedia vahendusel levivad spekulatsioonid, pean vajalikuks ümber lükata jutud minu tööle asumisest Tallinna linnavolikogu esimehena,” ütles Savisaar.

“Tallinna Linnavolikogul on väga hea ja väga tugev esimees, kelleks on Kalev Kallo. Kallo tervis paraneb jõudsalt ning peatselt naaseb ta oma tööpostile. Kinnitan, et Edgar Savisaar ei hakka Kalev Kallo asemel Tallinna linnavolikogu juhtima.”

Paar nädalat tagasi tegid abilinnapead Savisaarele ettepaneku asuda Tallinna linnavolikogu juhtima, millega Savisaar ei paistnud nõus olevat. Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul ei saagi suuri otsuseid kiirustades langetada ja võib ka olla, et Savisaar peab seda otsustama koos linnavalitsuse või -volikoguga.

„Edgar Savisaar juhib praegu suuri organisatsioone: üks on erakond ja üks on linn, mille tööst on ta kõrvaldatud, aga volikogu ju teda kõrvaldanud ei ole. Nende organisatsioonide otsuste vastuvõtmine ja juhtimine ei ole kindlasti lihtne,“ kommenteeris Sarapuu, kelle sõnul on mõistlik, et erinevaid küsimusi Savisaarega arutama minnakse.

Abilinnapea Kalle Klandorf rääkis Eesti Päevalehele, et kuus abilinnapead on väga head spetsialistid ja tugevad isiksused, kes ühel hetkel leidsid nad veidike ettepoole vaadates, et nii enam edasi minna ei saa. Sellepärast Hundisilmale mindigi.