Tarand ütles Delfile, et Keskerakonna otsuseid ta kommenteerida ei taha, kuid igaüks ju mõistab niigi nende tähendust ja põhjusi.

Seda, kas kriminaalkorras karistatud isikule võiks sellises komisjonis tööks mingeid seaduslikke piiranguid olla, peab Tarandi sõnul vastava ala juristidelt küsima.

"Fakt on see, et keegi iseenda tegevust kontrollida ei saa, seega kelle tahes Keskerakond ka komisjoni liikmeks nimetaks, Keskerakonna rahaasjade kontrollimisel ta aktiivselt osaleda ei saaks," rääkis Tarand.

"Komisjoni järgmine koosseis koguneb aprilli lõpupäevil (valdavalt jätkavad praegused liikmed) ja seni on avalikkusel aega arutada, milliseid signaale Keskerakond oma ja teistele valijatele saadab ja milline on erakonna arusaam Eestis valitsevast väärtus- ja õigussüsteemist. ERJK ise oma liikmeid ei vali ega saa neid ka koosseisust välja arvata," lisas Tarand.

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon teatas märtsi keskel, et plaanib Keskerakonda saata audiitori erikontrolli, et taaskord läbi vaadata Keskerakonna raamatupidamine ning küsitavusi tekitavad sularahatehingud.